Как гласуват българите зад граница и какво означават първите резултати  - репортерите на BiT Новините следят всички по-интересни моменти от изборния ден в чужбина и в България в специалното предаване "Твоят глас 2014", което започва в 11/10с сутринта тази неделя, 5 октомври, на www.BiTelevision.com.

В партньорство с BG VOICE журналистите на двете медии ще подготвят и специална секция на сайта на вестника, която ще бъде свързана с този на телевизията. Там през целия ден ще се обновява информация, свързана с предсрочните избори за парламент.

BiT ще съобщи първа резултатите

от екзит-половете - 15 минути преди всички други телевизии. В нощта на тези толкова важни избори медията ще разчита на социолозите от "Алафа рисърч".  За целта вече е инсталиран и специален виртуален сет, на който ще бъдат представяни резултатите и тяхното разпределение. 

Водещ на "Твоят глас 2014" ще е Ясен Дараков. За да е по-близо до своите зрители, които ще гласуват в 42 избирателни секции в САЩ и 4 в Канада, BiT ще има репортери, които ще се включват на живо от Чикаго, Ню Йорк, Аталнта, Лас Вегас, Лос Анджелис и Торонто. Екип ще посети и първата българска църква в САЩ "Света Троица" в градчето Мадисън, където за първи път ще може да се гласува.

Освен на екипа си от репортери телевизията ще разчита и на вашите снимки, видеа и сигнали от изборния ден, които може да изпращате на [email protected] или на [email protected].

Кореспондентите на BiT по целия свят - от Лондон до София и всички големи и по-малки градове, ще следят за изборни нарушения, купуване на гласове и ще излъчват репортажи.

BiT ще има и студио в международния изборен пресцентър в НДК, откъдето ще се прави директен телемост с политици, анализатори и други събеседници.

Само за зрителите на BiT телевизионната легенда

Кеворк Кеворкян ще коментира резултатите

и ще направи анализ на възможните коалиции в следващия парламент. От години той не участва в изборните студиа, но ще направи изключение за българите зад граница, които гледат BiT. Сред другите гости са Мишо Шамара, известен с непремиримата си позиция срещу лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, журналистите Иван Бедров, Христофор Караджов и докторът по икономически науки от Университета във Вашингтон Асен Асенов. В студиото в НДК ще влязат политици от всички партии, а директно от Торонто ще видите как гласуват рокаджиите от група "Сигнал", които са на турне в страната.

Но не само професионалните говорещи глави ще имат думата в ефира на телевизията. В студиото са поканени и група българи, които живеят и работят в Чикаго - далеч от политиката и експертността, но с ясна гражданска позиция. Техните мнения ще обсъжда журналистът Елена Цанева. Зрителите ще могат да задават въпроси директно в ефира на предаването чрез отворен телефон и и в социалните мрежи.  Вашите мнения, статуси във Facebook и Twitter ще бъдат показвани и коментирани на специална видеостена. Ако искате да попаднете в този "социален площад", сложете хаштаг #избори към постовете си в мрежата.

В изборния ден телевизията ще има и извънредна емисия на BiT Новините, която започва в 8/7с РМ и ще е изцяло фокусирана върху изборния ден и резултатите от САЩ и Канада.