Седем души бяха наградени за оказаната помощ на пострадалите при тежката катастрофа на 14 август на магистрала "Тракия" от главния прокурор Иван Гешев. В сръбския автобус пътуваха 38 деца и 11 възрастни, като част от тях бяха тежко ранени. За проявена гражданска доблест при своевременното оказване на помощ на пострадалите сръбски граждани грамоти получиха: д-р Христо Стефанов, д-р Антон Елкин, Петър Канев, Живко Стамболиев, Ивилина Шкембиева, Илиян Шмилев и Теодор Бочев. Те са превързвали и обгрижвали ранените, извадили са заклещените в автобуса и са откарали децата до болницата.

Гешев изрази признателност

По този начин доказваме, че тези ценности, които смятаме за изгубени, за забравени, ценности като любов, милосърдие, думи като отечество, родина, приятелство, не са съвсем изчезнали, макар че са застрашени от изчезване", каза той.

Посланикът на Сърбия

в София Желко Йович също присъства на церемонията и изказа благодарност за оказаната помощ. "Обръщам се като обикновен човек, като гражданин на Република Сърбия с едно също искрено и голямо “благодаря” от името на не стотици хиляди, но на милиони сръбски граждани", заяви Йович.Наградените получиха плакети на прокуратурата.