Сръбски автобус катастрофира на магистрала "Тракия" до Стара Загора в посока София. По първоначална информация шофьорът най-вероятно се е разселял. Пътуващите са предимно деца като някои от тях са в много тежко състояние. 17 от тях са настанени в болница. 8 са по-тежко ранени. Най-малкото е на 6 години. 3 от децата са с по-тежки охлузвания и натъртвания и ще преминат скенер. В изключително тежко състояние са две от тях, според говорителя на главния прокурор Сийка Милева. Най-сериозно е пострадал един от мъжете в рейса, който по първоначални данни ще се нуждае от ампутация на крака. Четирима други възрастни също са хоспитализирани с по-тежки наранявани.

По информация на МВР катастрофата е станала около 20:10 ч. на 216 км. на магистралата като минути преди това в района е имало проливен дъжд.

Очевидец в пътуваща зад автобуса кола каза пред BG VOICE, че е видял превозното средство да излиза от платното преди да се обърне.

Причините за инцидента не са ясни, знае се, че настилката е била мокра, но се появят версии и за разсейване на водача.

след 208-я километър на магистралата има пропадане на основата на пътя, което също може да е допринесло за катастрофата.