Броят на задържаните по случая "Локорско" расте. Вече има седми арестуван. Обвиненията, които ще им бъдат повдигнати, са свързани с незаконно преминаване на държавната граница, за каналджийство, за смъртта на 18-те мигранти. Все още обаче не е ясно дали обвинението ще е за умишлено убийство или убийство по непредпазливост.

Следствените действия и огледите на терен продължиха цяла нощ. На 18 февруари се очаква повторен оглед. Събрани са ДНК проби от кабината на камиона, за да се докаже кой е шофьорът и кой негов спътник. Събрани са и пръстови отпечатъци, съобщава NOVA

18 бежанци от Афганистан,  сред тях и деца, бяха открити в петък задушени в тайник на камион.

Още 34 мигранти са пострадали или с опасност за живота. Поне 14 души са настанени в 6 столични болници. Те са пристигнали измръзнали, гладни, мокри и дехидратирани. Средната възраст на мигрантите е 20 години. Мъжете са били скрити в дървени плоскости. В опитите си да излязат, ръцете на някои от тях са раздрани. Преди няколко дни 52 мигранти са преминали границата ни със стълба. Прекарали са два дни в гората около Ямбол, впоследствие са се качили на камиона, с който стигнали до село Локорско, съобщи директорът на НСлС Борисалв Сарафов снощи. Камионът е изоставен повече от 24 часа преди да бъде открит. Сигнал подават местни, които виждат част от мигрантите.