Майка разказа как синът и починал пред очите на приятелите си, докато се подлагал на смъртоносното предизвикателство със задушаване, „Blackout Challenge”, в TikTok.

14-годишното момче

Леон Браун от Къмбърнолд, Шотландия, е намерено мъртво в стаята си, след като опитало опасната тенденция в TikTok. Mайката отправи предупреждение към другите родители, след като разбрала, че приятел на сина и искал да направи същия challenge. Приятелите на Леон са го гледали как се опитва да се справи с предизвикателството чрез Facetime. По време на изпълняване на тренда се случила трагедията и ученикът загубил живота си.

Той и приятелите му

вероятно смятаха, че това е смях и шега, но Леон не се върна, каза майката на момчето. „Чувала съм за това предизвикателство. Но не очаквах собственото ми дете да го направи." „Моля, предупредете децата си, че тези онлайн предизвикателства не струват живота им. Те не заслужават „харесвания“ или каквото и да е, за което го правят.“ Приятелите и семейството на Леон се събраха, за да пуснат балони в негова памет миналата седмица.

От ръководството на TikTok

заявиха, че са премахнати видеоклипове от „Blackout Challenge“ от платформата и са въведени мерки, които да попречат на потребителите да споделят или търсят тенденцията. Тенденцията, която обхвана социалните медии и насърчава потребителите да се задушават, да припадат и да идват в съзнание пред камера, е свързана със смъртта на десетки деца в Съединените щати.