Задържан е мъж за побой над жена, с която е живеел на семейни начала в село Кесарево, община Стражица, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на полицията във Велико Търново.

Сигнал за случая е получен в съботната вечер в Районното управление на полицията в Горна Оряховица. На жената са нанесени травми в областта на главата и ръката. След намесата на полицията мъжът е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. Работата по образуваното досъдебно производство продължава.

Заради многото случаи на 25 ноември от 17:00 часа във Велико Търново ще се състои шествие и протест по случай Международния ден за елиминиране на насилието над жени под надслов „Нито една повече!“, организатори са неправителствени организации.

По данни на активистите от КолекТИв "поколеНИЕ БУНТ" според неофициалната статистика поне 20 жени са изгубили живота си вследствие на домашно или полово базирано насилие от началото на 2023 г., а хиляди други са подложени на тормоз. През август тази година отново имаше подобен протест в цялата страна с настояване за промени в Наказателния кодекс, свързани с домашното насилие, съобщава БТА.