Мистериозна огледална колона се появи в пустинята на Лас Вегас. Тя е подобна на тази, която се превърна в интернет сензация по време на разгара на пандемията през 2020 г.

В понеделник полицейско управление на Лас Вегас публикува снимки на дългата, вертикална метална плоча, за която се твърди, че се е появила през уикенда на туристическа пътека близо до връх Гас в северната част на Лас Вегас.

"Виждаме много странни неща, когато хората ходят на походи, като например да не са подготвени за времето, да не носят достатъчно вода... но вижте това", пишат от отдела заедно със снимките на колоната. 

На снимките се вижда високата геометрична фигура, която отразява скалистата пустиня и се изравнява идеално с хоризонта.

Подобен монолит се появи в центъра на Лас Вегас през декември 2020 г., като стоеше под навеса на Fremont Street Experience.

Преди това през ноември 2020 г. в отдалечен район на Юта беше открит привидно идентичен монолит, който изчезва няколко дни по-късно. 

Такива колони са забелязани и на други места по света - в Обединеното кралство, Румъния и на други места, което засилва мистерията.

Докато детективите работят по разгадаването на мистерията на последния монолит, полицията на Лас Вегас напомни на хората да бъдат изключително внимателни при разходките си, особено с повишаването на летните температури.