Левски излезе с позиция към Съдийската комисия към Българския футболен съюз след мача с Локомотив София. „Сините“ отстъпиха с 2:3 като гости в квартал „Надежда“, а претенциите им от конкретния двубой са за победния гол на „железничарите“.

Тогава, при изграждането на атаката, Божидар Кацаров пое топката с ръка, преди да я изпрати към половината на Левски. Положението бе разгледано от главния съдия Валентин Железов на ВАР монитора край страничната линия, но голът за домакините бе зачетен. Носителите на Купата на България обърнаха внимание и на неотсъдена според тях дузпа за игра с ръка на Лазар Марин още в първия кръг на шампионата, когато отборът отново загуби – с 0:1.

От клуба са категорични, че не искат Валентин Железов да ръководи мачове на тима, окачествявайки го като „извиняващо се нищожество“.

Пълен текст на становището на „сините“:

„Уважаеми ръководители на Съдийската комисия към БФС. Представяме на Вашето внимание две идентични ситуации, в които „Левски“ видимо бе ощетен от ръководените от Вас съдии.

Първата от тях е от 1-ия кръг на Първа лига при гостуването на „ЦСКА 1948“ в Бистрица, когато главния рефер Ивайло Стоянов не отсъди очевидна игра с ръка на футболист на противниковия отбор в наказателното му поле.

Втората е от 10-ия кръг на първенството – в събота, 10 септември срещу „Локомотив“ (София). Главният съдия Валентин Железов не санкционира игра с ръка на футболист на домакините въпреки многобройните повторения, които видя на ВАР монитора. Ситуация, след която падна победното попадение за „Локомотив“.

След случилото се в първия кръг не взехме отношение единствено заради доброто на българското съдийство. Със съдията Валентин Железов обаче това се превръща в тенденция.

Категорично заявяваме, че не желаем това „извиняващо се нищожество“ да ръководи мачове на „Левски“.

П.П: С интерес очакваме да научим дали главният съдия и дежурният делегат на мача на стадион „Локомотив“ в София са описали в своите доклади всичко, което чуха ушите им в тунела след края на първото полувреме на срещата.

„ПФК Левски““.