С насълзени очи бившият ни посланик в САЩ Елена Поптодорова разказа за скандала с крема на летището в Полша в ефира на Нова телевизия.

"Новината излиза в сайта на едно малко местно радио. Съобщава се с непълни мои имена, при това изписани с полски правопис. Това е информация, изтекла по телефон. От там новината излиза в 90 руски медии. Нищо не е случайно. Не говоря за инцидента. Да, тежка грешка е, тегля последици за нея. Ядосана съм, защото никой от тези, които откраднаха милиарди, няма да теглят такива последици", каза Поптодорова.

"Това е едно от най-трудните ми проявявания в ефир. Трябваше да се събирам парче по парче, за да дойда във вашето студио", започна разговорът бившия ни посланик.

"Бях буквално разчленена, не просто попарена. Усещах се разпадната - внезапно и несправедлово", допълни още Поптодорова.

"Да, има инцидент, признала ли съм вината - да, заплатила ли съм цена - да. Платила съм огромна цена", каза тя.

По думите и поради боравенето с много предмети - телефони и връхни дрехи, се е озовала с крем в багажа, който е непокътнат. "Най-важното е, че продуктът е възстановен непокътнат", допълни бившият български посланик в САЩ.

"Разбрах, че има бурканче крем в голямата ми пътна чанта, когато съм на борда на самолета. Нямаше как да се върна, за да го върна в магазина", категорична беше тя.

„Разговорът отдавна не е за 50 грама крем. Разговорът е за Елена Поптодорова. Нека говорим за мен. Има много лица, които си представям при тази агресия и гняв", каза тя.

„Искам да видя къде са тези, които наистина са виновни за щетите на България, за откраднатите 10 млрд. долара", разгневено заяви дипломатката.

„Има много причини, поради които съм във вашето студио. Една от тях е, че NOVA е обявила като трайна програма да работи по темата за фалшивите новини и борбата с тях", обясни тя.

„Липсата на логични действия може да ви покаже в какво състояние съм била и че не е било направено с умисъл. Такива грешки се случват на всеки", допълни Поптодорова.

„Никога няма да простя злоупотребата за случилото се с починалото ми дете. Излизала съм от много врящи води, ще изляза и от тази. Но от това, някакъв слуга на интереси да изведе медицинска диагноза - това няма да го бъде. Нито е имала диагноза, нито е имало клиники. Това е тема, която тепърва ще има развитие", каза тя.

Тя заяви, че няма да каже кои са хората, чиито интереси е засегнала, но добави, че те знаят кои са и за какви позиции са се борили да бъдат назначени в САЩ.

„Предлагаха ми да бъда кандидат за президент. Имаше поне две такива предложения. Разговори е имало, но формално предложение - не", каза тя.