Active shooter situation at the Tree of Life synagogue on Wildins Avenue in the Squirrel Hill neighborhood on Saturday, October 27, 2018 in Pittsburgh. (Pam Panchak/Post-Gazette)

Между осем и десет души са убити и още 12 ранени при стрелба близо до синагога в предградие на Питсбърг в събота сутринта, според първоначалната информация на щатската полиция в Пенсилвания.  Трима от простреляните са полицаи, но състоянието им е стабилно. Броят на жертвите може да се увеличи, предупреждават от полицията.

Стрелецът е 46-годишен мъж. Той е арестуван след няколко часова операция на властите. Изглежда, че той сам се е предал и е бил ранен в престрелката с полицията.

Когато полицията пристигнала пред The Tree of Life Synagogue в предградието Squirrel Hill, извършителят открил огън срещу тях. Те използвали автомобилите си да се предпазят от куршумите.

Стрелецът крещял "Всички тези евреи трябва да умрат", разказват свидетели. Мъжът повторил това и пред полицаите.

В синагогата е имало между 60 и 100 души когато е станала стрелбата.

Изглежда, че мъжът е стрелял с  пушка тип AR-15 и поне два пистолета.

Това е 275-тата масова стрелба в САЩ за тази година.

Органите на реда призоваха гражданите да избягват района до изясняване на ситуацията.

Това е поредното престъпление от омраза през последните няколко дни след като поне 14 импровизирани взривни устройства бяха изпратени до видни критици на президента Доналд Тръм - полици от демократическата партия, техни подръжници, студиата на CNN и актьорът Робърт де Ниро. За престъпленията беше арестуван мъж от Флорида, който е поддръжник на президента, а миниванът му е облепен с лепенки на Тръмп, Майк Пенс и конспиративни теории. Там има и лепенки с главата на Хилари Клинтън под мишена и надпииси срещу CNN.

ТОВА Е ТЕМА В РАЗВИТИЕ. ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ!