Българи, гастарбайтери в САЩ, събират средства, за да изпратят у нас тялото на починалия перничанин Тодор Тодоров. Вече втори месец то е в морга в щата Върмонт, а по информация от сънародниците ни зад граница съпругата му, която живее в Перник и отглежда 7-годишното им синче, няма пари да плати транспортирането на ковчега, съобщава struma.bg.

В Америка 43-годишният мъж работел от 3.5 г. като шофьор. Тъй като от дълго време не бил почивал, в последния уикенд на февруари, след като разтоварил стоката, която карал, решил да наеме стая в хотел с идеята там да дочака следващата поръчка, вместо да спи в кабината на камиона, както правят за икономии много от нашите сънародници в САЩ.

В понеделник, 29 февруари, Тодор е намерен мъртъв в леглото от чистачката на стаята. Последвалата аутопсия показва, че е умрял от сърдечен удар.

„Тодор беше човек с голямо сърце - най-честният и добър човек, когото съм познавал. Той беше православен християнин и като такъв заслужава да бъде изпратен с уважение и достойнство", пише в съобщението, разпространено по българските вестници в щата Детройт приятелят му Горан Георгиевски, който също е гастарбайтер в САЩ.

Ако от сумата, която се надява да събере, останат средства след изпращането на ковчега в България, Горан обещава да ги даде на момченцето на Тодор.

Вие може да помогнете тук >>