ГЕРБ ли са виновни за правосъдната система?

Да, да, затова и Кирил, и Асен, и Христо Иванов ги нямаше и не направиха кворума. Съжалявам, бяхме само 67. Другия път ще бъдем 105.

Нали ние ще им работим, а те ще ходят по кръчмите и по парапетите да се забавляват.

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който обвини Христо Иванов, Кирил Петков и Асен Василев, че ги е нямало в пленарната зала, когато се гласува съдебната реформа. Повод за коментара му са гласуваните на първо четене промени в НПК с механизъм за контрол върху главния прокурор.

"Какъв факт е това, че, когато ще гласуваме съдебната реформа, Христо Иванов го няма в залата да направи кворума? Господата Кирил и Асен ги няма в залата.

Целия ден... Извинявайте! И някои водещи да изпадат в истерия и да правят Добрев виновен, че тях ги няма, няма да го допускаме повече.

Лъжите им и фантасмагориите им - аз къща в Барселона не съм имал, чакам с нетърпение испанците да се произнесат, ако не са се и произнесли вече, нито съм имал кюлчета.

Чакам с нетърпение това да се случи.

Вместо да им оставим да си се разхождат, да си свалят материали от медиите", подчерта той.

"Другия път ще сме повече депутати след изборите и вече това ще могат да правят. Съжаляваме, че този път така се получи, на сутринта ще го гласуваме, както го направихме, но вечерта, умисълът им - едва ли не ГЕРБ провалили кворума", допълни Борисов.