Адвокатите на Доналд Тръмп представиха своите аргументи по наказателния процес за плащани на "пари за мълчание", без бившият президент да дава показания. Съдията предвижда обсъжданията на журито да започнат следващата седмица. Тръмп отрича да е фалшифицирал бизнес документи, за да прикрие възстановяването на разходите на Коен за плащането към порноактрисата Сторми Даниълс, и отрича да е имал сексуален контакт с нея, както тя твърди.

"Следващият вторник... ще чуете заключителните пледоарии на адвокатите, вероятно на следващия ден... ще чуете моето обръщение към съдебните заседатели и очаквам, че ще започнете обсъжданията си, надявам се, по някое време в сряда", заяви съдията Хуан Мърчан пред журито в Ню Йорк. 

В продължение на седмици Тръмп подклаждаше спекулации дали ще се изправи пред съда, за да се защити срещу обвиненията във фалшифициране на бизнес документи, за да прикрие плащането на "пари за мълчание" на Даниълс преди президентските избори през 2016 г. С даването на показания той може би щеше да се опита лично да убеди съдебния състав от 12 съдебни заседатели и шестима заместници, че целта му е била да предпази семейството си от срам, а не да погребе история за предполагаема сексуална връзка, която вреди на политическите му перспективи. Подсъдимите по наказателни дела обаче обикновено не дават показания в собствените си процеси, тъй като това ги излага на трудни въпроси от страна на прокурорите. 

Обвинението приключи с представянето на случая още в понеделник, като се опита да реабилитира доверието в основния си свидетел - адвоката Майкъл Коен, чиято надеждност като свидетел е системно дискредитирана от защитата. Във вторник екипът на Тръмп бързо завърши представянето на своята теза, след като положи много усилия да притиска Коен докато той бе на свидетелското място. 

Представянето на тезата на защитата продължи малко повече от два часа, докато това на обвинението - седмици. Докато обвинението призова 20 свидетели да дадат показания, защитата реши да призове за кратки показания един помощник от адвокатската кантора на Бланш, преди да призове бившия правен съветник на Коен, Робърт Костело, за да опровергае някои от показанията на Коен.

Костело говори за връзката си с бившия адвокат на Тръмп Руди Джулиани и трудностите, които е имал в работата си с Майкъл Коен. Той отрече да е оказвал натиск на Коен да направи "каквото и да било", отрече и да го е заплашвал. Запитан от прокурора Сюзан Хофингър дали таи враждебност към Коен, свидетелят отрече. Робърт Костело, свидетелства в продължение на 1 час и 14 минути. Той беше последният свидетел в историческия процес срещу Доналд Тръмп за плащането на "пари за мълчание".

Общо 22-ма свидетели дазоха показания по делото на Доналд Тръмп. Прокурорите призоваха 20 свидетели в продължение на 19 дни в съда, като общият брой на показанията им надхвърли 50 часа. Адвокатите на защитата призоваха двама свидетели в продължение на два дни, като показанията им продължиха около два часа.

Във вторник следобед, след като освободи съдебните заседатели, съдията се срещна с адвокатите на обвинението и защитата ца обсъждане на инструкциите, които да даде на журито преди то да се оттегли за размишления за присъдата.

Във вторник следобед, докато се връщаше в съдебната зала, бившият президент Доналд Тръмп отново призова делото срещу него да бъде прекратено. Говорейки пред репортери, той нарече Мърчан "сложен и конфликтен", повтаряйки думите, които повтаряше и по време на целия процес. Той също така продължи да твърди, че "няма престъпление".