Доналд Тръмп присъства на завършването на гимназията на най-малкия си син, след като получи почивка от съдебния процес в Ню Йорк. 18-годишният Барън Тръмп завършва академията "Оксбридж" в Южна Флорида, а лидерът на републиканците беше сниман да гледа гордо заедно с третата си съпруга Мелания и други родители на частната церемония.

Бившата първа дама упорито пази сина си от блясъка на медиите, но миналия месец той бе въвлечен в светлината на прожекторите, тъй като бившият президент се оплака, че наказателното му производство ще му попречи да присъства на дипломирането.

"Кой ще обясни вместо мен, на моя прекрасен син Барън, който е велик ученик във фантастично училище, че баща му вероятно няма да може да присъства на церемонията по дипломирането му", написа Тръмп в публикация в социалните мрежи.

Съдия Хуан Мърчан, който ръководи процеса срещу Тръмп в Ню Йорк, беше отложил решението си дали да разреши на републиканеца да присъства, но в крайна сметка удовлетвори искането.

Бившият президент разкри, че Барън възнамерява да отиде в колеж след завършването си, вероятно в училището „Уортън“ към университета в Пенсилвания.

Три от по-големите деца на Тръмп - Иванка, Дон-младши и Тифани - са учили в Уортън, едно от елитните бизнес училища в страната.

Барън влезе в заглавията на вестниците миналата седмица, когато стана ясно, че той ще бъде последният член на семейство Тръмп, който ще излезе на политическата сцена като делегат на конгреса на Републиканската партия през юли.

Но изявление от офиса на бившата първа дама сложи край на този план.

„Въпреки че за Барън е чест, че беше избран за делегат от Републиканската партия на Флорида, той за съжаление отказва да участва поради предишни ангажименти“, написа Мелания.

Съдебният процес срещу Тръмп в Ню Йорк наближава финалния си етап и трябва да продължи на 20 най. Въпросът дали републиканецът ще застане пред съда в своя защита все още не е решен.