С псувни и закани: Вандал потроши с брадва табелата на българския клуб в Охрид (ВИДЕО)

Извършителят е крещял - фашисти

Write to BG VOICE Team
От: bgvoice 14:07 | 12 октомври 2022 г.

Въоръжен е нападнал новооткрития културен клуб „Цар Борис III" в Охрид и е счупил табелата му. Опитал се е да счупи и прозорците. По чудо няма пострадали.

Мъжът е скандирал обиди срещу България и българите.

Вандалският акт е започнал докато в клуба се е провеждала среща между членове на сдружението и външни посетители. Според свидетелите, отвън са започнали да се чуват викове “фашисти”, а малко след това са последвали удари с брадва по табелата на клуба, съобщава БТА.
На мястото  има полиция, която провежда разследване. По непотвърдена информация извършителят е известен на органите на реда, казват още от фондацията. „Разговаряхме с представители на ОССЕ в клуба, когато някакъв човек, който държеше нещо в ръцете, не можахме да видим какво, започна да крещи „фашисти”, вратата беше отворена, а когато гостите ни си тръгнаха, някой счупи табелата с надписа Цар Борис Трети”, разказа за председателят на Сдружението за утвърждаване на културните ценности на македонските българи Томе Блажески.

От сдружението са информирали полицията, която в прави оглед на място.

Културният клуб "Цар Борис Трети" в Охрид бе открит на 7 октомври, с протести пред сградата, а прозорците бяха замеряни с яйца и твърди предмети. Сдружението за утвърждаване на културните ценности на македонските българи „Цар Борис III” в Охрид е регистрирано в Централния регистър на Република Северна Македония през ноември 2021 г. съгласно Закона за сдруженията и фондациите.
Инцидентът е станал малко след 14 часа българско време.

Не пропускайте