Силният снеговалеж затвори проходи и пътища за тежкотоварни автомобили. Причината за това е снегопочистване на пътната настилка. 

Междувременно сайтът на АПИ спря да работи. 

Временно движението по АМ "Хемус" в област Варна е ограничено за МПС над 12,5 тона. От км 310 до км 375 е спряно движението за автомобили над 12 тона. Трафикът се регулира от "Пътна полиция". Ограничено е и движението от Ботевград до София за товарни автомобили над 12 тона.

В област Сливен се ограничава движението при "Петолъчката" в посока Котел, а Котленски проход се затваря.

Поради авария в електрозахранването няма осветление в тунел Блатино и в тунел Кочериново.

Движението по път I-2 от Варна до с. Слънчево е ограничено за автомобили над 12 тона.

От с. Слънчево до Шумен пътят е затворен за движение.

Ограничено е движението на товарни автомобили над 12 тона в двете посоки​ по АМ "Тракия" в участъка от Пловдив до София, както и по АМ "Струма" от пътен възел "Бобошево" до пътен възел "Долна Диканя" поради силен снеговалеж, навявания и почистване. Десетки шофьори останаха блокирани на АМ “Тракия” през нощта.

 
Шофьорите да спазват указанията на служителите на "Пътна полиция", съветват от АПИ.

Затворени са още пътя Русе-Бяла, Враца-София, Враца-Ботевград. Затворен е пътят към Разград. Пътуването е ограничено заради силния снеговалеж и намалената видимост. Затворени за движение на автомобили над 12,5 тона са всички републикански пътища в област Добрич.

Временно се затварят проходите "Шипка" и "Републиката" в двете посоки заради снегонавявания и паднали дървета.

Заради падналите дървета и поради снегонавяване в двете посоки е ограничено временно движението в "Троянския проход".

Временно движението по в "Ришки проход" е ограничено в двете посоки поради аварирали тежкотоварни МПС на пътното платно. Движението се пренасочва по проход "Котленски" и се регулира от "Пътна полиция". Съща е причината и за временно ограничаване на движението в "Ришки проход". 

Ограничава се движението на МПС над 12 тона в двете посоки с ремаркета и полуремаркета през проходите "Превала" и "Рожен" поради снеговалеж и снегопочистване, предава бТВ.