При обявената в четвъртък акция срещу лихвари във Видин служители на ГДБОП влезли на грешен адрес. Една от къщите, в които са влезли служителите на главната дирекция, е била празна, а собствениците ѝ са в Германия. Пред bTV съседка, която видяла случката, разказа, че спецполицаите разбили заключената врата на празната къща, в която живеел племеникът й. „Заключена врата са изкъртили. Нова врата също са счупили. Бях на прозореца, казах им да не чупят вратата. Чуха, че казвам името на момчето, проверили са – това е по погрешка“, казва Славка Иванова.

„Момчето тръгва днес от Германия, за да подаде жалба и да плащат вратата. Сега тази нощ няма да спим. Как можем да оставим – вътре има обзавеждане и всичко“, споделя жената.

Акцията на МВР от четвъртък сутринта е насочена срещу група лихвари, които отпускали кредити на жители на квартал във Видин. Давани са и парични заеми на малоимотни хора. При разследването е установено, че често групата е използвала насилие за да си върне дадените суми. Заради акцията полицейското присъствие в един от кварталите на града е засилено.