Влаковете по линиите ина CTAспряха, след като кран се срина на гара Брин Моур в Еджуотър в сряда следобед. Няма сведения за пострадали хора.

Изглежда, че голямо парче от машината е извадило от строя електропроводи и е повредило поне една кола в блок 1 100 на Уест Брин Моур малко след 15:30 часа.

Според пожарната служба на Чикаго товароподемната машина с капацитет 200 тона е поддала по време на употреба. От CTA съобщиха, че стрелата е паднала край линията до Брин Моур в алея и сега е в нестабилно положение.

Сградата на изток от гарата е евакуирана поради нестабилността на крана, който се накланя към горната част на електрически стълб. Хора от електрическата компания ComEd са на мястото и се опитват да изключат електричеството от стълба, докато работници се опитват да стабилизират крана, за да може да бъде разглобен и махнат. Според ComEd 101 абонати наоколо са останали без ток.CTA предупреди за големи закъснения по Red, Brown и Purple Linе, когато транспортните услуги заработят отново, като влаковете от Red line ще подминават спирката Брин Моур. Между Брин Моур и Хауърд ще има временни автобуси. Транспортната агенция не е оповестила кога влаковете ще възобновят движението си.Добрата новина е, че няма наранени хора, според сведенията от пожарната, а собственик на бизнес наблизо е видял операторът на крана да изпълзява благополучно навън от кабината. Засега не е известно какво е причинило накланянето на конструкцията и тече разследване от CTA.