Победителката в конкурса "Мис България в Канада" се оказа на 12 години. Това предизвика скандал и обвинения от други участнички, че класирането е нагласено.  12-годишната Александра Видинова получи най-много гласове от журито, както и от подкрепа но публиката, но никой в залата освен нейните родители и организаторите не са знаели на колко години е детето. Гримирана и с балната си рокля тя изглежда доста по-голяма. Повече от половината участнички в конкурса обвиниха във Facebook организаторите, че конкурсът е нагласен. "Нека също така не забравяме факта, че победителките от тази и миналата година се познават и са много близки приятели с организаторката Стела. Да допълним и факта, че победителката и първата й подгласничка също са семейни приятелки от години", пишат те. Пред BG VOICE организаторката Стела Стефанова обаче отрече да познава победителката и каза, че родителите настоявали невръстното момиче да участва в конкурса. "Те поне 4-5 пъти се обадиха. Родителите искаха тя да изживее нещо хубаво и затова се съгласих", обясни тя. Стефанова накарала бащата на семейството да подпише декларация, с която се съгласява детето му да участва в конкурса наравно с другите момичета, които са между 19 и 24 години.

В пълното с правописни и граматически грешки писмо на другите кандидат-миски се изразява възмущението им от ситуацията. "Мъжете от жyрито бяха обявени като "ценители на женската красота" ами то не е ли срамота и педофилие да награждават ДЕТЕ на 12 години за ЖЕНСКА КРАСОТА, момичето още не се е развило като жена", пишат те.

Журито и спонсорите на конкурса обаче също не са знаели, че Алекс е само на 12 години. "Това е моя грешка, признавам, каза организаторката Стела Стефанова. - В суматохата пропуснах да напиша в картите на момичетата тяхната възраст. Може би, ако го бях направила, журито нямаше да избере Алекс."

Другите момичета са възмутени, че родителите на детето са го допуснали на конкурс за красота. "А родителите на това дете къде са, как могат да оставиат 12 годишното им дете да се показва по бански и да го учат че като си платят могат да получат всичко", пишат те. Бащата на Алекс - Димитър Видинов, обаче каза пред BG VOICE, че не вижда нищо нередно. "Дъщеря ми се занимава със спортни танци. Когато отиваме да гледаме танците, децата са с доста оскъдно облекло. Аз не намирам огромна разлика. И да ви кажа честно, целият бански, с който дъщеря ми беше на конкурса, е доста по-прикриващ, отколкото облеклата за спортни и латино танци", обясни бащата. Той каза, че никога не е очаквал, че ще се стигне до такива "интриги".

Организаторката на конкурса "Мис Българка в САЩ" Боряна Павлова беше специален гост на шоуто в Торонто и връчи специална награда на Алекс, с която й дава правото да участва на състезанието в Америка. "Когато на следващия ден разбрах, че е на 12 г. обаче, реших да прехвърля наградата на първата подгласничка, защото според нашите правила момичетата трябва да имат навършени 17 години", обясни Боряна. Тя също потвърди, че никой в залата не знаел за възрастта на Алекс, която според нея изглеждала доста по-голяма от годините си.

Според организаторката на събитието Стела Стефанова това не е чак такъв проблем. "Правим го като едно шоу с програма с народни танци, не е този типичен конкурс за красота, на който се гледа с такива очи като в България, обяснява Стефанова. - Искахме да направим нещо хубаво, а то какво стана. Не съм сигурна, че догодина ще го организираме отново."