Проговори нов свидетел на катастрофата от Околовръстното шосе, при която загина френски гражданин, а други двама пострадаха.

Свидетелят потвърждава,

че шофиралият с алкохол и кокаин в организма Димитър Любенов е бил следван от патрулна полицейска кола преди фаталния инцидент. Показанията му допълват версията, че Любенов е поискал да бъде извозен от фирма за "дринк енд драйв", но полицаите му попречили. Виктор е човекът, който в нощта преди катастрофата, докарал втора кола за услугата "дринк енд драйв". Това се е случило след като шофьорът на Поршето поискал услугата от шефа на фирмата Димитър Геров. Виктор е разпитан в прокуратурата със скрито лице за това какво е видял.

"Бях навън с приятелката ми."

"Разхождахме се и брат и Димитър Геров ми звънна, за да ми съобщи, че е спрян от патрулен екип и ме помоли за услуга, да отида да го взема. Аз тръгвам натам, съответно две пресечки преди ресторанта, който ми е казал да отида да го взема, виждам как ме подминава въпросното порше заедно с патрулен автомобил, последван от него", разказва пред bTV свидетелят. Виктор казва, че Поршето и полицейската кола зад него карали с нормална скорост. С показанията си той допълва разказа на обвиняемия Любенов, че "полицейски патрулки са пречили на колите за "дринк енд драйв", да го приберат като клиент. Според Любенов полицаите са забавили колите с дълги проверки и той сам е отишъл да се прехвърли в автомобил на фирмата. Тогава полицаите му предложили конвой до дома му срещу 200 лв. Прокуратурата потвърди факта за патрулна кола зад шофьора преди катастрофата. Твърдението за поискан от полицаите подкуп още се проверява.