В поредния ден от процеса срещу Доналд Тръмп, в чиято основа стои пращането на "пари за мълчание" на бившата порноактриса Сторми Даниълс,  преди подновяването на делото съдия Хуан Мърчан проведе изслушване за издаване на заповед за забрана на коментари. 

Той трябваше да разгледа четири допълнителни обвинения срещу Тръмп. Прокурорите искат Тръмп да бъде глобен с 1 000 долара за всяко предполагаемо нарушение. Съдията все още не се е произнесъл по въпроса.

Процесът продължи с показанията на Кийт Дейвидсън - ключов свидетел, който е договарял споразуменията за "пари за мълчание" на Сторми Даниълс и моделът на "Плейбой" Карън Макдугъл. Той разказа на журито за сделката на Даниълс в размер на 130 000 долара, която е в центъра на делото, и за взаимодействието си с Коен.

Едно от нещата, които прокурорите се опитват да постигнат с показанията на Дейвидсън, е да свържат плащането на "парите за мълчание" с Тръмп. За да направят тази връзка днес, те поискаха от Дейвидсън да сподели как е разбрал някои от разговорите си с Коен. Приблизително по времето, когато Дейвидсън финализирал плащането на парите за мълчание с Коен, адвокатът на Тръмп му казал "просто ще го направя сам". Когато сключили сделката, Дейвидсън казал на прокурорите, че вярва, че Коен е имал предвид, че той ще я направи, вместо Тръмп да я плати директно.

Защитата се опита да затрудни свидетеля, като постави под въпрос предполагаемата му работа по други дела, свързани с известни личности. Дейвидсън призна, че е казал на Коен, че ако Тръмп загуби изборите през 2016 г., Даниълс ще изгуби лоста си за влияние срещу него. Той предостави допълнителни подробности за предполагаемата сделка с "парите за мълчание" и как я е разглеждал като свързана с изборите през 2016 г. 
В записан разговор с Дейвидсън Коен казал, че бившият президент "мрази факта", че е било извършено плащането на тези пари.

След това защитата започна кръстосан разпит на анализатора на цифрови доказателства Дъглас Даус относно телефоните на Майкъл Коен. Той даде показания за "необичайното" количество контакти, които е открил в устройствата на бившия адвокат на Доналд Тръмп. Майкъл Коен е имал 39 745 контакта на един от мобилните си телефони, свидетелства Дъглас Даус. Той нарече това "необичайно".

Очаква се Даус да продължи да дава показания утре сутринта, когато процесът ще бъде възобновен.

Историческият съдебен процес в Ню Йорк се върти около плащането на "пари за мълчание" през 2016 г., което Тръмп е направил на Даниълс, която твърди, че е имала афера с него. Тръмп не се признава за виновен по 34-те обвинения във фалшифициране на бизнес документи, за да прикрие плащането, и отрича да е имал сексуален контакт с Даниълс.