В сряда кандидатът за президент на САЩ Доналд Тръмп имаше почивен ден от съдебния процес в Ню Йорк по обвинения във фалшифициране на бизнес документи и проведе митинг в Уисконсин - щат, който е от решаващо значение за шансовете му на президентските избори. 

След речта, минала в нападки срещу Джо Байдън заради справянето му със сигурността на границите и инфлацията, Тръмп даде интервю за Milwaukee Journal Sentinel, в което невярно настояваше, че е спечелил Уисконсин през 2020 г. (където всъщност спечели Байдън с малко над половин процент разлика) и отказа да се ангажира с приемането на резултатите от тазгодишния вот.

"Ако всичко е честно, с удоволствие ще приема резултатите. Не се променям по този въпрос. Ако не е, трябва да се бориш за правото на страната", заяви бившият президент.

Коментарите са индикация, че американците трябва да се подготвят за трудно време след изборите, ако Тръмп загуби през ноември от Байдън. След като демократът го победи през 2020 г., Тръмп прекара седмици в опити за различни действия, за да попречи на Байдън да поеме властта, като кулминацията беше нападението срещу Капитолия на 6 януари. 

"Накратко: Доналд Тръмп представлява опасност за нашата конституция и за демокрацията", заяви говорител на предизборния екип на Байдън, реагирайки на интервюто.

Разбира се, съществува вероятност Тръмп наистина да спечели изборите отново, както направи през 2016 г. - в момента социологическите проучвания показват напрегната надпревара с Байдън, включително в Уисконсин.

В четвъртък Тръмп отново е в Манхатън, където процесът срещу него продължава с показанията на Кийт Дейвидсън - адвокат на актрисата от филми за възрастни Сторми Даниълс, която е в основата на обвиненията срещу бившия президент.