4 млн. лева отделя Народното събрание за лизинг на нови автомобили за нуждите на парламента. Колите ще бъдат 70 броя еднакви по марка и модел и фабрично нови с дизелови или бензинови двигатели.

Лизингът ще бъде с продължителност 48 месеца. Цената за месечен наем (лизингова вноска) не може да надвишава 1190 лева, се посочва в техническите спецификации на обществената поръчка.

В началото на месеца пристигнаха новите автомобили на полицията. 20 от тях предизвикаха особен интерес заради възможността си за развиване на висока скорост. Заложената най-малка мощност беше 335 конски сили. 

Одобрените от МВР патрулки се оказаха още по-мощни - 374 конски сили, които се предават към четирите колела.

Сега заложената минимална спецификация за парламентарните автомобили е по-ниска – 160 конски сили.

Колите ще бъдат седан/лифтбек - черен или сив цвят. Задвижването ще бъде 4х4. Седалките трябва да са ергономични, ел. регулируеми и с подгряване.

Участникът в обществената поръчка следва да е производител или вносител, оторизиран дистрибутор/представител на предлаганите от него МПС за територията на България.

В случай, че участникът не е производител, към Техническото си предложение същият следва да представи оторизационно писмо или друг еквивалентен документ, издаден от производителя и даващ разрешение за извършване на доставката по предмета на поръчката.

За всяко от предоставените МПС се определя пробег от 140 000 км за целия период на лизинга – 48 месеца. След това Народното събрание ще върне автомобилите обратно на избрания изпълнител.

Все още няма публикувани предложения.