McDonald’s наскоро пусна меню Happy Meal, което породи чувства на носталгия сред по-възрастните клиенти на веригата за бързо хранене. Менюто предизвика наддаване в онлайн сайтове. 

Кутията с името

Cactus Plant Flea Market Box вече е разпродадена в много от заведенията от веригата в САЩ, което означава, че единственият начин, по който колекционерите могат да се сдобият с играчките, е на вторичния пазар. Търсещи бърза печалба препродавачи се възползват от лимитираното партньорство на McDonald’s с компанията за облекло Cactus Plant Flea Market. Играчките от комбинираното меню Big Mac се появяват в сайтове за препродажби на цени от хиляди долари.

Продавач от

eBay предлага три неотворени играчки, както и талисмана на марката - Cactus Buddy, за цели 95 долара.  Друг продавач е пуснал в продажба за 25 000 долара неотворена играчка от менюто. И за двата артикула все още няма оферти.

Някои почитатели

 на McDonald’s са готови да платят сериозни суми за колекционерските играчки. Една от реализираните обяви в eBay от 6 октомври включва 150 неотворени играчки за 2 400 долара, което означава, че купувачът е платил средно по 16 долара на играчка. В Ню Йорк кутията Cactus Plant Flea Market Box се продаваше на цена от 12.95 долара. За над 10 други предложения са били платени до 1 900 долара, според данни от eBay.  За феновете, които са пропуснали шанса си да се сдобият с колекционерските играчи, McDonald’s вече премина към следващата си лимитирана серия. Гигантът в сферата на бързото хранене връща колекционерските си кофи за Хелоуин за първи път от 2016 г. Тези, които искат да се сдобият с тях, обаче ще трябва да побързат, защото и те започват да се появяват в eBay.