Обратно на това, което мислят много хора, не всички порнозвезди са в професията поради липса на пари или възможности.

Може да са започнали да се снимат във филми за възрастни поради недостиг на средства, но са останали, защото, както се казва, ако уцелите подходящия момент, това може да ви се отплати многократно.

Всъщност някои от най-богатите порноактьори в света дори не печелят парите си от мачкане на чаршафи с разни грозници пред камера, а от собствения си бизнес и продукти, като секс играчки, книги и други неща, на които си поставят името. Ето кои са се справили най-добре:

10. Джена Хейз – състояние от 6 милиона долара

Американският модел и бивша порнозвезда Джена Хейз е влязла в Залата на славата на филмите за възрастни. Тя е спечелила няколко награди и се е появявала и в филми от мейнстрийма като Superbad.

[caption id="attachment_368865" align="aligncenter" width="501"] Сн: Instagram[/caption]

9. Кейти Морган – 6 милиона

Кейти всъщност за пръв път влезе в порно индустрията, за да спечели пари, с които да изплати гаранцията си, след като беше арестувана за транспортиране на 45 килограма трева! Това е доста лошо. Скоро тя се превърна в звезда и после премина към „обикновеното“ кино, печелейки добри пари.

[caption id="attachment_368866" align="alignnone" width="776"] Сн: Instagram[/caption]

8. Бри Олсън – 7 милиона

Бри е работила с някои от най-големите компании в порноиндустрията и е спечелила големи пари в наистина млада възраст. Тя е била в Penthouse като модел, а също така се е появявала в някои телевизионни предавания, и всичко това преди до навърши 29-годишна възраст. [caption id="attachment_368867" align="alignnone" width="794"] Сн: Instagram[/caption]

7. Рон Джеръми – 7,5 милиона

Неподражаемият Рон Джереми, със запазената му марка мустаци, участва в 2216 филма и режисира 285 филма за възрастни. Той е смятан за една от най-големите порнозвезди на всички времена, бил е с почти 5000 жени и е богат. Доказателството, че външният вид няма значение, но размерът има.

[caption id="attachment_368868" align="alignnone" width="774"] Сн: Instagram, кадър[/caption]

6. Мария Такаги – 8 милиона

Мария е японска актриса, която започва кариерата си като модел, преди да изпълнява роли в телевизионни предавания за възрастни, където обикновено е в образа на шарлатанка, съблазняващ женени мъже. Появявала се е и в няколко филма и предавания от мейнстрийма.

[caption id="attachment_368869" align="alignnone" width="773"] Сн: YouTube, кадър[/caption]

5. Джеси Джейн – 9 милиона

Джеси Джейн е получила многобройни награди за изпълненията си във филми за възрастни, а освен това е известен модел на Penthouse. Тя също има своя собствена марка и линия секс играчки, както и собствена линия текила, изобщо е едно от големите имена на порното и затова е много добре платена. [caption id="attachment_368872" align="alignnone" width="687"] Сн: Instagram[/caption]

4. Трейси Лордс – 10 милиона

Тя участва в няколко порнографски филма, преди да се откаже от всичко и да премине към „обикновеното“ кино. Появява се във филми като Blade and Zack и Miri Make A Porno и има доста впечатляващ банков баланс.

[caption id="attachment_368873" align="aligncenter" width="636"] Сн: Instagram[/caption]

3. Питър Норт – 11 милиона

Питър Норт, друга легенда на бранша, се появи в над 2000 филма за възрастни, режисира над 70 филма, продуцира 20 филма и ръководи собствена продуцентска компания, наречена Northstar Associates. Той е почти на 60, но е богат и изглежда доста доволен от себе си през повечето време.

[caption id="attachment_368877" align="aligncenter" width="663"] Сн: YouTube, кадър[/caption]

2. Тера Патрик – 15 милиона

Тера започва да се снима във филми за възрастни през 1999 г. и става суперпопулярна, като се появява и в различни телевизионни предавания. Има и други изяви и като цяло е един от малкото порноактьори, които се справят добре през повечето време. През 2008 г. тя се отказва от порнографията, но продължава да поддържа своя банков баланс на високо ниво, като управлява уебсайта си, продуцентската компания и други бизнес начинания.

[caption id="attachment_368878" align="aligncenter" width="711"] Сн: Instagram[/caption]

1. Джена Джеймсън – 30 милиона

Легендата на бранша, наричана „Кралицата на порното“, се обърна към кариерата на модел на уеб камера и предприемач. Джена Джеймсън е може би най-известното име в жанра. Нейната огромна „нетна стойност“ се дължи на широката гама от продукти, с която е свързана марката й, включително книги, сувенири и други артикули.

[caption id="attachment_368881" align="aligncenter" width="440"] Сн: Facebook[/caption]

Тя също така направи добри пари от продажбата на уебсайта си на Playboy. Както се вижда, Джена явно знае най-добре от колегите си на само как стават нещата пред камера, но и в бизнеса – тя е далеч пред конкуренцията в тази класация.