Поп иконата Мадона се премени като Дева Мария. Това стана в поредната провокативна фотосесия на певицата, която се снима за Vanity Fair, в навечерието на турнето, посветено на нейната 40-годишна музикална кариера. Снимките са направени от  фешън фотографите Луиджи Мурену и Янго Хенци, които работят под професионалния псевдоним Luigi & Iango.

На една от снимките Мадона е изправена върху маса, изобразяваща Тайната вечеря на Леонардо да Винчи, където обаче около нея са наредени единствено жени. Корицата на списанието пък представя певицата като плачеща Дева Мария, държаща в ръцете си сърце, пронизано от мечове. Според множество критици, Мадона ще бъде отново порицана от Католическата църква. Тя вече е била критикувана от Ватикана заради фотография от книгата "Sex" от 1992 г. "Тогава се чувствах изоставена и слаба. Бях подложена на мощна критика от Ватикана. Веднага разбрах, че проблемът е в тях, не в мен. Те не схванаха, че моите песни сплотяват хората, дават им независимост на изложение.  Моите недоброжелатели бяха лицемери ", акцентира тя. [caption id="attachment_830789" align="aligncenter" width="634"] Снимки: Vanity Fair[/caption]

Тази година поп иконата тръгва на световно турне по случай 40-годишнината от появяването й на сцената.

The Celebration Tour ще бъде в 45 града в Америка и Европа. Турнето започва на 15 юли във Ванкувър, САЩ и е планирано да завърши на 31 декември в Амстердам, Нидерландия. "The Celebration Tour ще открои нейния несравним музикален каталог от последните 40 години и повече", се казва в прессъобщението. Ню Йорк е единственият град, за който са обявени два концерта - и двата в "Мадисън Скуеър Гардън". Именно в Ню Йорк започва музикалната й кариера. „Развълнувана съм да изпълня възможно най-много песни с надеждата да дам на феновете си шоуто, което чакат“, споделя Мадона.