Притесняват ме обясненията на бащата, има нелогични неща в неговите действия, които може да са свързани с битието и състоянието му. Има забавяне на подаването на информация към органите на МВР от страната на бащата и близките на момчето. От психологическа гледна точка бащата твърде спокойно обяснява цялата ситуация, това би трябвало да се вземе предвид.

За толкова дълъг период от време, ако детето не е приютено някъде, е най-вероятно да излезе с трагичен резултат". Това заяви в ефира на БНТ криминалистът Ботьо Ботев по повод издирването на 12-годишния Александър от Перник. По думите му при такава огромна организация би трябвало да се предполага, че детето не се е отдалечило много от мястото на изчезване. "При такава обстановка е много трудно да се претърси всеки метър в планината. Не може да се каже, че едно изчезване е без никакви следи, въпросът е да се фиксират обстоятелствата, при които е изчезнало детето", допълни Ботьо Ботев.

Той коментира, че гражданската реакция е спонтанна, което прави впечатление.

Това е нещо изключително, тези хора заслужават благодарност, независимо от резултата, подчерта криминалистът. "Фактът, че е не се е стигнало до резултат не означава, че нещата не се вършат правилно и организирано", каза още Ботьо Ботев и поясни, че не изключва всякакви версии. Детето е в неизвестност вече пети ден.

Водолази претърсиха водоемите в района, планински спасители с кучета обходиха планината, полицаи, пожарникари и доброволци също помагат, но без резултат.

Разпитите, проведени от криминалисти и прокурори, не са събрали данни момчето да е жертва на престъпление.

Жандармерията и екипи от Столичната община денонощно издирват детето, включително и на труднодостъпни места.

Преглеждат се записите на охранителните камери в града, а полицията получава десетки сигнали. Как ще продължи издирването ще реши Областната дирекция на полицията в Перник.

Гражданите се призовават незабавно да подават информация на телефон 112.