Как се печели с еротични филми? Нов документален филм ще разкрие всички тънкости на този вид бизнес. Netflix обяви нова продукция, която ще отрази работата в най-популярната порно платформа в интернет Pornhub. Документалната лента е озаглавена Money Shot: The Pornhub Story и е насрочена за пускане на 15 март. Предстоящият филм включва интервюта с известни порнозвезди, активисти и бивши служители.

Прессъобщението за 90-минутния филм гласи: „Pornhub, най-известната платформа за забавление за възрастни в интернет, фундаментално промени начина, по който порнографията се прави и разпространява.“

„Създателите на еротичното съдържание успяват да достигнат до огромна аудитория, а компанията направи милиарди долари. В същото време забърка в множество обвинения, включително материали без съгласие, които са подпомогнали за  трафика на сайта", се казва още в съобщението.

„Този документален филм изисква от нас да обсъдим това какво означават сексуалността и съгласието, когато интернет платформи за милиарди долари процъфтяват върху генерирано от потребителите съдържание.

Кой има и кой трябва да има властта в тези среди? Нашата надежда е, че този филм генерира важни разговори за секс и съгласие, както в интернет, така и извън света“, поясни режисьорът и продуцент Сузане Хилингер.

Собственик на Pornhub е компанията MindGeek, която притежава още популярни в света на порното брандове като Brazzers, RedTube, YouPorn и Xtube.

Сайтът оперира от 2007 година, като днес той се намира на 13-о място в света по отношение на генериран трафик.

Със сигурност документалният филм на Netflix ще предложи интересен поглед към дейността на Pornhub, проследявайки не само позитивите, но и негативите около неговото функциониране. Автор на проекта е продуцентската компания Jigsaw Productions.