Георги Семерджиев ми разряза капачката на коляното на две с мачете. И ме преби. Докато ме налагаше, друг човек ме държеше за качулката.

Това разказа в залата на Софийския районен съд Лъчезар Вутов, който е станал жертва на агресивния бивш футболист Георги Семерджиев. Последният е обвиняем и че пиян и дрогиран предизвика катастрофа в центъра на София, при която загинаха две млади момичета. Делото, което районните магистрати разгледаха в сряда, се точи още от 2013-а година. Те върнаха Вутов към деня, в който за пръв път се е сблъскал със Семерджиев. Това станало малко преди Гергьовден, на 4 май 2012 г. Лъчезар се возил в колата си с  Георги Генев и още един, който назова само по фамилия – Савов. Зад волана бил Савов. Те се движели по бул. „Дондуков“ в столицата и завили покрай Английската гимназия.

В този момент зад тях спряла някаква кола – Мерцедес, по спомените на Вутов.

Шофьорът в автомобила започнал да присветва с фаровете, докато накрая не се изравнил с тях. Тогава от сваления прозорец се показал Георги Семерджиев, който започнал да псува компанията в другата кола.
В този момент светофарът светнал в зелено и Вутов и приятелите му потеглили. На следващия ден компанията на Вутов видяла колата на Семерджиев в квартал „Хаджи Димитър“. „Беше паркирана до бившия магазин „Европа“ сега BILLA. Спряхме, за да се разберем и да видим какво са искали от нас. Зачакахме отстрани. След 5-10 минути от съседния блок на улицата излязоха Георги Семерджиев, футболистът Иван Бандаловски и момиче с патерици“, продължава Вутов.

За кратко време се стигнало до сбиване, в което участие взели всички, включително Бандаловски и Семерджиев.

„Бях седнал със свити колене, а Бандаловски ме риташе в гърба и в раменете. През това време се върна Семерджиев и от паркираната кола извади мачете с калъф. Докато бях на земята ме удари с калъфа, после извади и острието, с което започна да ме удря по коляното. Започна да шурти кръв“, твърди още Вутов. Докато той даваше показания за кошмарната нощ, Семерджиев, който беше доведен в съдебната зала под засилена охрана, се усмихваше, говореше и подсмиваше с Бандаловски. Бившият национал също е подсъдим по делото, което тръгна с близо час закъснение, тъй като той беше забравил за заседанието.
„С Георги се познаваме от деца, повтори няколко пъти Бандаловски. Той не знаел как шофира Семерджиев, не го смятал и за агресивен“, разказа спортистът след поредното отложено заседание по процеса.

Бандата, както е известен Бандаловски и Семерджиев са подсъдими по делото още от далечната 2012-а година.

Интересна подробност обаче е, че процесът тръгва отначало заради смяна на съдебния състав. Има множество отменени заседания заради неявяване на някого от подсъдимите или техен адвокат. До храма на Темида няколко пъти вече са призовавани и полицаи от столичното 5-о РПУ, които са разследвали жестокия побой. Само преди месец пък от МВР започнаха проверки срещу над 40 полицаи, които през годините са прикривали изцепките на Семерджиев. Сред тях е и полицайката Симона Радева, която беше дисциплинарно уволнена от системата, след като се появи на скандални клипове с униформа, на които демонстрира непристойно поведение за служител на МВР, както и заради подозрението, че е подсигурявала чадър над Семерджиев. Шефът на столичния КАТ Тенчо Тенев също бе порицан, след като се пенсионира, че не е упражнил достатъчно добър контрол върху служителите си, които са пускали Семерджиев, след като са залавяли пиян или дрогиран. Той обаче отрече това и каза, че два пъти е сигнализирал прокуратурата, докато е бил начело на Пътна полиция. Следващото заседание по делото е на 6 декември.