Трима шефове на районни управления и бивш ръководител на Сектор КАТ присъстват в доклада за разследването за осигуряването на "полицейски чадър" над Георги Семерджиев, причинил жестоката катастрофа на бул. "Черни връх" в София, при която загинаха две млади жени. Това заяви служебният вицепремиер и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев в предаването "Денят започва" по БНТ.

"Повтаря се мантрата, че са зачестили случаите със служители на МВР, които правят едно или друго. Не са зачестили, а зачестиха случаите, в които ги хващат. Това е първата система в България, която намери сили да започне да се чисти. Не ми е известно следовател или прокурор да е заловен да прави каквото и да е. МВР е първата система, намерила сили да се освободи от хората, които петнят името на системата. До вчера тези служители не се опитваха да се скрият, а вадеха служебните си карти и минаваха безпрепятствено. Сега не смеят да си вадят служебните карти. За да ги няма тях, трябва да бъдат заловени, уличени и наказани", отбеляза Демерджиев.

"Почти няма висш служител на МВР, който да няма образувано досъдебно производство, което се използва за натиск. Под страх да не се сдобият с ново, те се съобразяват с прокуратурата", посочи министър Демерджиев.

"Ще оборудват всички автомобили с необходимата техника, за да не се налага да ползваме случайни камери в такива случаи, а когато възникне въпрос какво се е случило, да може да се разбере веднага.", каза той.