Всеки вратар знае името на Кристиано Роналдо, но Кристиано не е в състояние да запомни имената на всички, на които е вкарвал. Е, вече е ясно, че ще запомни името на Владислав Стоянов - националния вратар на България, който отчая мегазвездата при сензационната ни победа с 1:0 насред Португалия. Спаси му дузпа, не му позволи да вкара от пряк свободен удар, хвана изстрелите му след финтове и нахлуване към наказателното поле, а накрая го отказа и при отличен удар на Кристиано с глава.

Нещо повече - Влади Стоянов стана едва третият вратар в света, хванал втора дузпа на Роналдо. Преди година и половина Стоянов отрази 11-метров удар на португалеца в мача „Лудогорец"-„Реал" (М) в Шампионската лига и влезе сред първите 10 в света, спирали Кристиано от бялата точка. Роналдо получи втора в мача в София, която отбеляза, макар вратарят пак да бе близо до спасяване. В Лейрия обаче Влади бе непробиваем. И стана третият в света, хванал втора дузпа на Кристиано след бразилеца Диего Алвес и камерунеца Карлос Камени.

Влади Стоянов разказа и за интересни диалози със суперзвездата, нахъсана да го преодолее на всяка цена: „След дузпата и поредното положение, което му хванах, Роналдо ми каза: „Днес си голям късметлия." Аз му казах: „Това е моят ден." А той отвърна: „Няма значение, аз ще вкарам." За моя радост и за радост на целия отбор не успя да го направи."