Четири от шестте жени, за чието убийство в Лонг Айлънд е обвинен Рекс Хойерман, са открити през 2010 г. на плажа Гилго, завързани с колани или тиксо и увити в найлон.

За жестоките убийства е обвинен 60-годишният Рекс Хойреман. Според окръжния прокурор на окръг Съфолк, жененият баща, е водел двойнствен начин на живот. Първоначално Хойерман е обвинен в три убийства от първа степен на Мелиса Бартълми през 2009 г. и на Меган Уотърман и Амбър Костело през следващата година.

По-късно 60-годишният нюйоркски архитект е обвинен в изчезването и убийството на четвърта жена - Морийн Брейнард-Барнс, чиито останки са открити близо до същото място, съобщиха прокурорите по-рано тази година. След арестуването му през юли той беше определен като основен заподозрян за убийството. Той не се е признал за виновен по обвиненията и е задържан без право на гаранция.

В четвъртък на Хойерман бяха повдигнати две нови обвинения в убийство, по които той не се признава за виновен: убийство втора степен за смъртта на Джесика Тейлър през 2003 г. и за смъртта на Сандра Костила през 1993 г.

„Четирите от Гилго Бийч“ - връзвани с тиксо и колани, убити и омотани в найлон

През януари Хойерман пледира невинен по заместващия обвинителен акт, в който е обвинен в убийство от втора степен за смъртта на Брейнард-Барнс.

Хойерман „поддържа тезата си, че е невинен от първия ден“, заяви защитникът му, след като му беше повдигнато обвинение за четвъртото убийство.

„Той каза: „Не съм виновен по тези обвинения“ - заяви защитникът Майкъл Браун. „Той очаква с нетърпение да се бори с тези обвинения и ние правим това. Ще продължим да се подготвяме.“

За първи път Хойерман е идентифициран като потенциален заподозрян в началото на 2022 г., малко след като е сформирана работна група по вече „забравени случаи“, свързани с близо дузина човешки останки, намерени по южния бряг на Лонг Айлънд в периода 2010-2011 г., включително на „Четирите от Гилго“.

„Разследването на голямото жури по така нареченото дело „Четирите от Гилго Бийч“ е приключило. 

Глория Олред, адвокат по правата на жертвите, представляваща членовете на семействата на Бартълми, Брейнард-Барнс и Уотърман, заяви, че е „отдавна закъсняло да се осигури справедливост за жените, които са изчезнали и убити“.

Олред заяви, че журито „трябва да реши дали този подсъдим ще бъде признат за виновен за убийството на Морийн и за убийството на други жени, за които подсъдимият е обвинен“.

Първите жертви на серийният убиец са октрити през декември 2010 г. Това са Морийн Брейнард Барнс на 25 години, с година по-младата от нея Мелиса Бартлеми, Меган Уотърман на 22 години и 27-годишната Амбър Костело.

Делото за убийството им е наречено „Четирите от Гилго Бийч“. Телата им са намерени в чували.

Някои от момичетата били в неизвестност от три години. Всички са били проститутки. Те са пускали обяви в Craiglist и полицията смята, че точно така убиецът им се е свързвал с тях. Вероятно и обажданията му са довели до откриването му повече от десет години по-късно.

През март и април 2011 г. други четири тела бяха открити в същия район, включително това на малко дете. Това са Джесика Тейлър, Валери Мак и неидентифицирана жена, известна като „Прасковка“ или „Джейн Доу № 3“. Малката дъщеря на „Прасковка“ също е убита.

През следващите седмици са намерени още останки. Едните са азиатец, за който сега се смята, че е бил транссексуална проститутка.