След купата на България родната баскетболистка Диана Войнова вдигна купата на Англия. До този момент няма друга българка шампионка на Англия. Нейният отбор "Нортумбриа" победи инфарктно на финала "Кардиф арчърс" с 66:64, като победната точка дойде със сирената. Диана, която е капитан на отбора и играе като център, завърши мача със 16 точки, 18 борби и 5 откраднати топки.

Войнова е родена през 1988 г. в гр. Перник. Започва да се занимава с баскетбол на 10-годишна възраст. Тогава тренира в „Миньор"-Перник при Даниела Кирилова и Соня Спиридонова. Когато навършва 18 г., през 2006-а заминава за САЩ в Indianola Academy, където завършва средното си образование и се състезава за баскетболния отбор на училището. След това влиза в Jefferson College (Missouri), а през 2009 г. се премества в Duquesne University в Питсбърг, Пенсилвания. Там играе в първа девизия на атлантическата конференция и се дипломира като бакалавър по маркетинг. През същата година е избрана за най-добрия център на американското колежанско първенство.   След завършването на колежа подписва с „Дунав 8806"-Русе, с които прави златен дубал на България през 2012 г. Същата година заминава да учи в Англия и започва да играе в "Нортумбрия". През 2013 г. отборът стигна до финал за купата на Англия, но губи от „Шефийлд". Тази година тимът става носител на купата начело с единствената българка в отбора Диана Войнова. Нашето момиче играе на позиция център, като за втора година е капитан на отбора. В момента амбициозната млада дама учи магистратура по международен спортен мениджмънт в Northumbria University, Newcastle.

„В момента не мога да кажа какви са ми бъдещите планове, защото още самата аз не съм решила. Свободното си време обичам да го прекарвам с приятелите си, тъй като за съжаление нямам много време за тях. Имам брат, Мартин, който е по-голям от мен и живее в България. За съжаление не се прибирам често в Родината, но се опитвам поне един път годишно да си ходя. Родителите ми, Наташа и Валентин, живеят в Лондон. Баща ми е бивш баскетболист. Състезавал се е за бившия „Металург"-Перник. Те никога не са ме карали да играя баскетбол. Това решение си беше изцяло мое. Никога няма да забравя как с майка ми влязохме в зала „Кракра" през есента на 1998 г." сподели развълнувано Диана, след триумфа на острова.