Кубрат Данаилов, който учи в университета Принстън, щата Ню Джърси, е новият носител на престижната награда от състезанието по борсово търгуване на Масачузетския технологичен институт в Бостън.

В „трейдинг" надпреварата се включиха стотици студенти от различни престижни университети в страната, сред които Харвард, Йейл и Колумбийският университет. Състезанието се провежда в рамките на един ден и се изразява в симулиране на пет реални ситуации от световния фондов пазар. Отборите се класират според обема на общите им печалби или загуби по всеки един от казусите. „За мен това е огромно постижение, защото наистина в Щатите има таланти и аз още като второкурсник успях да вляза толкова напред в класацията на хората, които участваха в това състезание. Този успех е сред най-големите ми", каза Данаилов след победата.

Нашето момче спечели първото място заедно със своя най-добър приятел състудент. Те участват за втори път в състезанието. „Определено този път бяхме по-подготвени и резултатите са налице. Имахме огромен напредък най-малкото защото и двамата пораснахме. Имахме възможност и време да натрупаме още академични знания и затова се представихме по-добре", каза Данаилов.

Състезанието се организира от студентския клуб на „трейдърите" в Масачузетския технологичен институт.

Тази победа дава право на Кубрат и на неговия партньор да участват в международното трейдърско състезание „Ротман", организирано от университета на Торонто в Канада през февруари догодина.