BG VOICE утвърждава позицията си на водеща медия с пускането на новия си уебстайт www.BGVOICE.com. Читателите вече се радват на нов дизайн с изчистена и подредена начална страница с най-важното, но и с фокус върху най-интересното и авторско съдържание от журналистите на BG VOICE от двете страни на Океана.

Новият BGVOICE.com е по-бърз и лесен за навигиране от всяко едно устройство. За първи път български новинарски сайт е планиран и строен около мобилното преживяване на потребителите, защото близо 90% от тях консумират съдържанието именно на мобилните си устройства.

„Стартирахме работата по ребрандирането на BG VOICE преди повече от година с детайлно проучване на аудиторията ни и нейните очаквания от нас и екипа ни, което поръчахме на една от водещите агенции. Разбрахме, че те използват BG VOICE основно на мобилните си телефони и таблети и започнахме работа по създаването на най-доброто преживяване за тях. Консултирахме се с експерти от едни от най-големите американски медии и почерпихме от техния опит, за да може сега да предложим новото лице на BG VOICE за всички наши читатели по целия свят“, коментира издателят и главен редактор на медията Ясен Дараков.

Новата технология дава възможност на редакторите на BG VOICE да променят мигновено облика и съдържанието на сайта в зависимост от темите на деня, да изваждат на преден план статии, видеа и заглавия от последните новини, но и с препратки и контекст от богатото съдържание, с което медията разполага. Всичко това ще може да се случва изключително бързо и лесно за намиране от читателите.

В момента www.BG-VOICE.com има четири различни начални страници, съобразени с аудиторията по целия свят – за България, САЩ, Чикаго и Канада. Сега те са с повече индивидуален облик и съдържание, а от екипа предвиждат и създаването на нови версии.

BG VOICE стартира преди 12 години с вестник за българите в Чикаго. Сега BG VOICE е лидер в уеб пространството с над 15 милиона уникални посещения през 2022 г. – с 2 милиона повече от предходната година.

Друга козметична промяна е премахването на тирето в името на сайта. Но и старият домейн ще пренасочва към новото, така че никой да не се загуби в уеб пространството.

Устойчивият растеж през последните две години затвърди позицията на BG VOICE като

 най-четената българска медия зад граница

 а вече и в топ 10 на най-посещаваните новинарски сайтове в България. И докато българите в САЩ и Канада си остават най-верните ни читатели през годините, все повече наши сънародници от България четат BG VOICE като достоверен, независим и бърз източник на информация и новини. Растат посещенията на нашия сайт от Германия, Великобритания, Испания, Франция, Холандия, Италия и Гърция.

Над 100 хиляди души следват BG VOICE във Facebook.

Медията разполага с екипи от журналисти в САЩ и България и кореспонденти в градовете с големи български общности по целия свят.