Агресията срещу БФС на феновете се пренесе върху полицаите. Множество ранени полицаи има към момента, както и много арестувани протестиращи.

Силите на реда използваха и лютив спрей, за да се опитат да овладеят ситуацията. От своя страна феновете започнаха да къртят павета и антипаркинг колчета и да ги хвърлят по полицаите. Повече от 15 минути ситуацията не може да бъде овладяна, след което полицията разпръсна протестиращите, събрали се на улица Гурко. Има задържани и пострадали. Сред пострадалите има жена, която не вижда, защото е била обгазена, както и хора с наранявания по главите.

По-рано днес между 3000 и 3500 души се събраха до този момент в района около Националния стадион "Васил Левски" на протест с искане за оставката на ръководството на БФС. По данни на полицията най-многобройна е групата с фенове на ЦСКА - около 1500, които блокираха движението на Орлов мост в центъра на София. Привържениците на "червените" се събраха на стадион "Българска армия" и след това тръгнаха към Орлов мост, съпровождани от огромен полицейски кордон. Протестиращите скандират "Оставка" и хвърлиха няколко бомбички.

В същото време откъм улица Гурко се е събрала група от около 1000 протестиращи фенове - фенове на Левски и гости от Унгария. Пред Софийския университет също има група от протестиращи, които са дошли извън София, като предстои те да се насочат към стадиона.

БГНЕС припомня, че футболни фенове от цялата страна организираха протест срещу ръководството на БФС и президента Борислав Михайлов, който трябваше да се проведе на трибуните на Националния стадион "Васил Левски" по време на мача България - Унгария от квалификациите за Евро 2024. Впоследствие двубоят бе затворен за публика, а феновете обявиха, че ще се съберат около стадиона, за да изразят своето недоволство. От СДВР обявиха, че са ангажирани 1600 полицаи за опазване на реда, като могат да бъдат включени и още.