Двама ученици на по 14 години са с тежко алкохолно отравяне, след като са празнували абитуриентски бал снощи.

Момчетата учат в столичното 88. училище в „Овча купел“. Според източници на bTV едното момче е изпаднало в кома вследствие на алкохолно натравяне. Неофициално ученикът е бил на абитуриентски бал.

Стана ясно и че на друго момче му е прилошало заради прекомерна употреба на алкохол. Вторият ученик не е бил хоспитализиран. От Спешна помощ потвърдиха, че едно дете е откарано в „Пирогов“ тази сутрин.

Засега не се знае какво е състоянието му. От bTV са се опитали да се свържат с ръководството на училището, но оттам са отказали коментар.

Полицията и баловете

Допълнителни екипи ще следят за реда и безопасността по време на провеждането на абитуриентските балове. Може би едно от най-честото нарушения е показването през прозорците или през купето на автомобила по време на движение.

Тази година това ще се санкционира с до 50 лв. глоба както за нарушителите, така и за водачите. Ще се извършва допълнителни проверки за шофиране след употреба на алкохол и на наркотични вещества.

Създадена е и специална организация за движение по пътищата в района на училищата, детските градини и ресторантите, където се провеждат балове. Също така униформените ще следят и за стриктното изпълнение на Закона за използването на оръжията и пиротехниката. Така че използването на димки също ще се санкционира.