Загиналият младеж при жестоката катастрофа в Пловдив е син на служител на КАТ, който работи в сектор „Регистрация на автомобили“.

Тежкият инцидент стана рано тази сутрин около 3:30 ч. на бул. „Руски“ и отне живота на двама млади – 21-годишно момче и 20-годишно момиче. Мощен джип се е врязал с висока скорост в дървета. Автомобилът е пътувал от Централна гара в посока бул. „Шести септември“.

Изненадващо водачът е загубил управление над автомобила, качил се е на разделителната линия и с висока скорост се е блъснал в няколко чинара, съобщава bTV.

На място е загинал 21-годишният шофьор и 20-годишната му спътница на предната седалка. Приятелите им – момче и момиче на 22 години, които са се возили отзад, са в болница. По-тежко е състоянието на момичето.

От удара автомобилът се разцепил на две – предната част се врязала в едно от дърветата, а задната изхвърчала на пътното платно.

Четири екипа – два спасителни и два противопожарни, са били изпратени, за да режат колата и да извадят ранените и загиналите.

В този момент клон се е стоварил върху служител на пожарната. Мъжът е на 56 години, оказана му е помощ и е настанен в болница в клиника по ортопедия.

„Чух някакъв шум, наподобяваше катастрофа, аз съм на 80-100 м от случилото се, после и сигналите на линейка или пожарна. Не гадаех, че е нещо тук до нас. Сега ги виждам и направо съм потресена – всичко е смазано, тревата, дърветата. Много жалко, млади, млади. Моето внуче към 2:10 ч. се е прибрало. На 100 метра от нас живее, късмет е, че не е било на булеварда в този момент“, разказа Мария Милева.

„Така като гледам тук това е с 200 км/ч. Аз съм човек, който обича бързото каране, но не в града и ви казвам – това е с 200 км/ч“, каза Кирил Костадинов.

По случая е образувано досъдебно производство, разследват се причините и обстоятелствата, довели до тежкия инцидент. Предполага се, че шофьорът се е движил с много висока скорост. На този етап не се съобщава каква е официалната такава.

Не е ясно на кого е регистриран джипът. На загиналия водач е взета кръвна проба, за да се установи дали е шофирал след употреба на алкохол, или наркотици в кръвта.