Майка от Охайо беше вкарана в затвора, след като призна, че е убила четиригодишната си дъщеря, като я е хранила с бебешки шишета, пълни с газираната напитка Mountain Dew.

"Зъбите й бяха изгнили": Затвор за майка, убила детето си с безалкохолни напитки (СНИМКИ)

41-годишната Тамара Банкс беше осъдена на до 13 години и половина затвор тази седмица, след като се призна за виновна в непредумишлено убийство заради смъртта на дъщеря си Кармити Хуб през януари 2022 г. 
Кармити почина в болница след усложнения, свързани с диабет, а прокурорът определи това като „един от най-трагичните случаи, с които съм се сблъсквал“. Към момента на смъртта ѝ зъбите ѝ били изгнили. 

Бащата на момиченцето, 53-годишният Кристофър Хуб, също се призна за виновен за непредумишлено убийство и ще бъде осъден на 11 юни.

Банкс се призна за виновна през март, след като прокурорите повдигнаха на нея и на бащата на Кармити редица обвинения, включително за убийство и застрашаване на дете. Признаването на вината им за неволно убийство означава, че другите обвинения са свалени.

"Зъбите й бяха изгнили": Затвор за майка, убила детето си с безалкохолни напитки (СНИМКИ)

Кармити умира в медицинския център на детската болница в Синсинати, след като е откарана там, когато започва да проявява симптоми, свързани с нелекувания ѝ диабет тип 1. 
Момичето е било подложено на ужасяващо пренебрегване през целия си живот и са му били отказани медицински грижи и подходящо хранене, въпреки че е показвало признаци на тежки медицински усложнения, съобщава Cincinnati Enquirer.

Дни преди смъртта ѝ прокурорите твърдят, че Кармити е страдала от „сериозен медицински проблем“, но родителите ѝ не са се обадили за помощ или не са я отвели в спешното отделение.

Симптомите ѝ се влошили, докато тя посиняла и спряла да диша, и едва тогава Банкс се обадил на 911. Медиците успели да я съживят за кратко, но скенерите установили, че е в мозъчна смърт.

Причината за смъртта на Кармити е посочена като диабетна кетоацидоза, която се разпространява в мозъка ѝ. Прокурорите осъждат Банкс и Хоеб, тъй като смъртта ѝ е можело да бъде предотвратена, ако са се грижели за детето си.

"Това дете не трябваше да умира", заключи помощник-прокурорът на окръг Клермонт Клей Тарп.

Отошението, на което е била подложена Кармити, е било още по-ужасяващо, тъй като Банкс също е имала редица здравословни проблеми и доказателствата сочат, че тя е полагала усилия да задоволи собствените си медицински нужди, докато е пренебрегвала тези на дъщеря си.

Това включвало редовно взимане на лекарства и обаждания на лекари, които да посещават апартамента ѝ заради различни заболявания.

"Зъбите й бяха изгнили": Затвор за майка, убила детето си с безалкохолни напитки (СНИМКИ)

Наред с диабета на четиригодишното дете, Кармити страдала и от заболяване, заради което зъбите ѝ се разтваряли, тъй като майка ѝ я хранела почти изцяло с Mountain Dew от бебешко шише. В това количество Mountain Dew се съдържа почти 50 грама захар.

Прокурорите добавят, че Кармити е била хранена с бебешки шишета дълго време след като е трябвало да бъде отбита от тях и няма доказателства, че Банкс някога я е водила на зъболекар.

Липсата на медицински грижи е още по-шокираща, защото Банкс има няколко по-големи деца, които са били пренебрегвани и недохранени, включително син с недиагностициран диабет, заради който изпада в кома.

Този син се възстановил, но според прокурорите Банкс така и не успяла да му помогне и никога не го завела на последващи срещи в болницата, след като бил съживен от комата.

По време на изслушването на присъдата тази седмица съдия Виктор Хадад изтъкна предишното състояние на сина ѝ като причина, поради която тя е трябвало да знае, че трябва да помогне на Кармити.

"Трудно е да бъдеш добър родител, но това,че не знаеш какво да правиш, не е оправдание", заключи съдията.