Серия сигнали за тормоз и домашно насилие над млада жена и детето ѝ. Стигна се и до смъртта на възрастния ѝ баща. 

Случаят е от село Режанци, община Брезник. На 4 ноември хората там се събуждат с информацията за тежко престъпление. 69-годишен мъж е намерен мъртъв в двора на къщата си. Съдебно-медицинската експертиза показва, че причината на смъртта е инфаркт, но според близките на жертвата причината е друга.

След 15 години брак и след развод преди пет години жената твърди, че тормозът продължава. Затова настоява за анонимност.  

„Години наред ме заплашва мен и близките ми, че ще ни убие. Непрекъснато отправя заплахи по отношение на баща ми още по време на брака ми с него – че ще го убие, защото той е моята сила и опора и на него разчитам да ме защитава и отбранява от него“, разказва жената пред bTV.

Казва, че спрямо нея е имало домашно насилие. Била е бита, а нейният син я е спасявал. Дори насочил пушка срещу нея. Жената се страхувала да подаде сигнал в полицията, защото бившият ѝ мъж заплашвал, че ще убие нея и близките ѝ.  През 2017 г. се развеждат, но терорът от бившия ѝ съпруг върху нейното семейство продължава.

„Нападна ме и в дома ми, в който живея в момента в Перник. Изпочупи прозорците вкъщи с камъни“, разказва още жената.

Подава сигнал в полицията. Бившият ѝ съпруг е задържан, а след 24 часа - пуснат на свобода.

„След като го освободиха, започна да отправя заплахи, че ще избие цялото ми семейство - мен, майка ми, баща ми и сестра ми - и ще залепи некролозите ни“, споделя още жената.

Следва нова жалба, а при обиск в дома на бившия ѝ съпруг полицията открива незаконно оръжие. Осъден е и влиза за две години в затвора. След като излиза на свобода, отново ѝ звъни и ѝ казва, че ще продължи да ѝ отмъщава, защото му отнела двете деца - жената била направила аборт преди време.

Сутринта на 4 ноември, докато се приготвя за работа, телефонът ѝ звъннал. Така разбрала, че баща ѝ е пострадал. Бил е нападнат, борил се е, бил се е с нападателите.

По време на разследването полицията казва, че баща ѝ е починал от масивен инфаркт. Има задържани по случая – сред тях е именно бившият ѝ съпруг, както и неговият брат.

„Полицията иска да изкара, че това е грабеж и вследствие на него баща ми е получил инфаркт, което не е така“, казва жената.

От полицията в Перник заявиха, че са предоставили всички събрани доказателства на Окръжната прокуратура в града, която ръководи разследването. По случая ще се прави нова медицинска експертиза, която да изясни причините за смъртта, а съдът остави в ареста двамата обвиняеми, които са осъждани и преди. Хора, които са работили с починалия, са категорични, че той е бил много здрав мъж и никога не се е оплаквал от здравословни проблеми.