Прогнозираната зимна буря, която ще се стовари върху района на Чикаго, може да донесе десетина сантиметра снежна покривка и да внесе смут в пътуванията в петък следобед, съобщава abc7chicago.com.

Националната метеорологична служба издаде предупреждение за възможни на зимни бури в по-голямата част от района на Чикаго, с изключение на окръзите Декалб, Лейк и Макхенри в Илинойс.

То влиза в сила в 10 часа в петък и ще продължи до 22 часа.

В Индиана отброяването започва в 10 часа сутринта източно време за източните окръзи Сейнт Джоузеф, Елкхарт, северната част на Ла Порт, южната част на Ла Порт и западните окръзи Сейнт Джоузеф. То ще продължи до 12 часа сутринта изтично време в събота.

Според метеорологичната прогноза на ABC7 валежите се очаква да започнат около 10 часа сутринта под формата на смес от дъжд и сняг, преди постепенно да преминат само в сняг. Последните модели показват, че най-обилният снеговалеж се очаква в северозападна Индиана.

Все още обаче има известна несигурност относно направлението на бурята, както и доколко дъждът ще се смеси със снега.

В районите на северозападна Индиана до, Канкакий, ще има най-силни валежи, вероятно под формата на сняг.

В тези райони е възможна 15 -20 см покривка от много тежък, мокър сняг. При пориви на вятъра със скорост до 64 км в час ще са възможни щети по дърветата и прекъсване на електрозахранването, ако снегът е обилен.

Чикаго отбеляза само 8-9 см сняг миналия февруари, доста под средното ниво за февруари от 26 см.