http://bgvoice.com/public/files/gallery/1309.jpg

Близо 2 часа чакаха сънародниците ни в Торонто и Монреал в ранния следобед, за да пуснат своя глас. Общо в четирите секции в Канада своя глас дадоха 1,693 българи.

Между 11 ч. сутринта и 3 ч. следобед опашката запълни коридора пред генералното консулство в Торонто, лобито пред асансьорите и извън сградата. Въпреки недоволството на хората, че трябва да чакат близо два часа, малцина решиха върнат по-късно. Но никой не се отказа. А имаше и семейства с малки деца и бебета на ръце.  "Гласувам за България, аз съм българин. Смятам, че е абсолютно нужно и задължително да гласуваме. Въпреки че живеем извън България, това е едно от нещата, които ме карат да се чувствам българин", сподели наш сънародник. Други, които наскоро са се върнали от Родината, споделиха впечатленията си, които ги е накарало да дойдат до урните. "Ужасни неща видях. Видях как се крадат парите за здравеопазване, за болници, за образование. Нещо жестоко е и това според мен трябва да изкара всеки човек от леглото, от масата, от дома му, за да отиде да гласува за доброто на България. Всички имаме там роднини, познати. В крайна сметка това е нашата родина и е най-малкото, което можем да направим според мен", сподели развълнувана българка.

Група "Сигнал", които са на турне в Северна Америка, също изчакаха своя ред, за да гласуват за първи път извън България. "Гласувах за всичко онова, което би последвало един успех на едно ново правителство, което да ръководи през следващите 4 години България по начин,  по който българите желаят това да се случи. За надеждата и за бъдещето!", каза Данчо Караджов.

Въпреки дългите опашки в Торонто и Монреал изборният ден мина спокойно и без нарушения. Причината в Канада да има само 4 секции е, че законите на страната позволяват такива да се отварят само там, където има дипломатически представителства или почетен консул.