Здравейте, скъпи приятели и читатели!

Няма да повярвате какво странно нещо ми се случи през изминалата събота. Докато шофирах на път към офиса си, за да посрещна първите си клиенти в 9 часа сутринта, слушах на аудио една от любимите ми книги - ,,Богат татко, беден татко" от Робърт Кийосаки (която строго препоръчвам, ако не сте я чели, да го направите възможно най-скоро). Авторът постоянно повтаряше името на друга книга, която му помогнала да разбере как наистина работят парите и как да удвои и утрои заделените си средства, изкарани с много труд и пот през годините. След като и аз самият съм изключително заинтересован в тази тематика (както вече знаете), наострих уши и чаках да чуя заглавието на тази така скъпоценна книга... ,,Най-богатият човек във Вавилон" от Джордж Клейсън. Ето това бе заглавието и книгата, за която Кийосаки говореше. Като чух това, сякаш някой ме удари с огромен мокър парцал директно в лицето... А защо ли? Защото може би няма да повярвате, но точно тази малка книжка, която може да се прочете за не повече от час и 10 минути, стои в моята лична библиотека вече над 5 години... А аз дори не я бях отворил, пренебрегвайки скромния й външен вид и мислейки, че съдържанието е също толкова скромно, съдейки по големината й. Но моите предразсъдъци се оказаха огромна грешка.

След като разбрах всичко това, веднага щом се прибрах от офиса, се отправих към книгата ,,Най-богатият човек във Вавилон" и я прочетох още същия ден. Тогава наистина разбрах колко невероятна книга е тя и може да си представите колко много съжалявам, че не съм й отделил нужното време преди години. Ако бях го сторил, животът ми сега щеше да бъде още по-спокоен и щях да имам няколко пъти повече пари, спестени и инвестирани, следвайки написаното в нея и съветите, които тя съдържа. А те са наистина простички и работят перфектно.

И както всеки един добър приятел би направил с ближния, аз искам да споделя всичко научено от тази книга с всички вас. За тази цел изкарах ,,Седемте основни правила на забогатяването" от нея и ги преведох на български за всеки един от вас, който няма физическото време да прочете цялата книга (което строго препоръчвам), но иска да знае основното, и то на български. Правилата са предени дословно според книгата на Джордж Глейсън.

ПРАВИЛО ПЪРВО:  Започнете да пълните своята кесия! От всеки десет монети, които изкарате с честен труд и пуснете в кесията, харчете само девет и заделяйте една.

ПРАВИЛО ВТОРО: Контролирайте своите разходи! Направете така, че вашият бюджет да стане вашият главен помощник в пълненето на кесията. Планирайте бюджета си така, че парите да стигат за необходимите нужди, удоволствия и достойни желания, но разходите да не превишават девет десети от доходите.

ПРАВИЛО ТРЕТО: Умножавайте богатството! След като вече сте свикнали да заделяте една десета от спечеленото и се научихте да контролирате разходите си, сега вашата цел е да накарате натрупаното богатство да носи и доход. Всяка монета трябва да работи и да носи постоянен доход, който като непресъхващо поточе да се влива в кесията ви.

ПРАВИЛО ЧЕТВЪРТО: Пазете своето богатство от загуби. Щом кесията се напълни, трябва да я опазвате от възможните загуби. Опазвайте натрупаното, инвестирайки само в проекти, гарантиращите пълната безопасност на влога, неговото възвръщане всеки момент, а също и значителни лихви. Консултирайте се с компетентни хора. Следвайте съветите на тези, които са преуспели в изгодните вложения. Тяхната мъдрост ще предпази вашето злато от рискови инвестиции.

ПРАВИЛО ПЕТО: Превърнете своето жилище в доходно предприятие. Веднъж станал собственик на жилище, човек открива за себе си много приятни неща. Освен това неговите разходи значително намаляват (след като го изплати) и той може да насочи повече пари за задоволяване на желанията си. Ето ви и петото правило за забогатяване: Станете собственик на собствен дом.

ПРАВИЛО ШЕСТО: Осигурете доход за бъдеще. Навреме осигурете достойната си старост и се погрижете за достойното съществуване на семейството си, в случай че преждевременно и неочаквано се наложи да напуснете този свят, не оставяйте семейството си в заеми и нищета.

ПРАВИЛО СЕДМО: Усъвършенствайте умението да печелите. Щом човек се научи да разбира желанията си, неговата способност да печели рязко се повишава. Колкото по-мъдри ставаме, толкова повече печелим. По такъв начин седмото правило за забогатяване е в това да усъвършенствате своите способности и навици, да се учите и да ставате по-мъдри, да живеете така, че да уважавате самите себе си. Само тогава ще придобиете увереност в себе си и ще можете да изпълните всичките си желания.

Това е от мен за днес, скъпи приятели, и искрено се надявам тази кратка, но изключително полезна информация да ви помогне да промените живота си към по-добро, каквото и да значи това за вас самите.