Продължение от миналия брой

И така - кои са основните причини, поради които подлагаме децата си на финансов риск?

Причина№1: Липса на време

Жонглирайки между работата си, отговорностите вкъщи и понякога безсънните нощи, прекарани в сменяне на памперси и пижамки, много родители чувстват, че просто нямат необходимото време, за да се запознаят с детайлите около изготвянето на завещание или избирането на правилната застраховка „Живот", която да дава сигурност на самите тях, докато израснат децата.

Истината е, че донякъде е виновна и финансовата индустрия, защото повечето компании, предлагащи тези услуги, ги карат да звучат доста страшни и сложни за разбиране от по-голямата част от нормалните работещи хора, които се страхуват дори да говорят по тези теми, защото са изключително необразовани в материята и се плашат да не бъдат излъгани.

Всичко това звучи така, сякаш ще отнеме „години", за да се получи. А защо всъщност работим и се опитваме да вадим повече пари в Америка - не е ли целта да осигурим финансово семейството си по най-добрия възможен начин?

От практиката си с клиенти през последните почти 10 години разбрах, че изготвянето на цялостната документация по завещанието от страна на родителите отнема не повече от 45 минути до най-много час. След като това е готово, се предоставя на адвокати, които да изготвят детайлите. По принцип една такава процедура струва между $500 и $1,000, но през последните няколко години като финансови съветници ние имаме достъп до адвокатски кантори, които са готови да го направят за по-малко от $70 за семейство, което е по бюджета на всеки, стига да е достатъчно важно за тях самите.

Относно предпазването на дохода със застраховка „Живот" и пълното разясняване на различните варианти - отнема не повече от 30 минути, след които ще бъдете горди с полезната информация, която сте научили.

Като основни стълбове за изграждането на една солидна финансова основа във всяко едно семейство мислите ли, че можете да намерите от два до максимум три часа, в които да разберете как точно да предпазите семейството си в случай на нужда?

Това е риторичен въпрос и ще оставя да бъде преценен от всеки един от вас поотделно. Ако решите, че можете да си позволите този „лукс" и да отделите това време, аз искрено бих се радвал да ви разясня как да постъпите във всяка една ситуация, доколкото мога да ви бъда полезен.

Причина№2: Отлагане

В практиката си наблюдавам, че много млади хора, които създават семейства в днешни дни, си мислят, че никога няма да им се налага да използват завещание и застраховка, защото ще живеят „вечно" и говорят за това като за неща, които биха направили след 10-20-30 години.

За мен това е много странно и да - шансовете наистина са малки нещо фатално да се случи, особено с хора на възраст между 25 и 45 години. Но статистиката сочи, че 6% от тези хора губят живота си всяка календарна година и следователно много от тях оставят семействата си без голяма част от дохода и имуществото си.

За да се предпазите от всичко това, просто се дисциплинирайте като родители и отделете няколко часа в годината, след като веднъж са изготвени вашите документи, те да бъдат проверявани и обновявани с течение на времето. Тук говорим за около час-два на година, които повечето от нас могат да отделят спокойно, а някои от нас дори много повече, когато става въпрос за благополучието и сигурността на семействата ни.

Продължава в следващия брой