Моят въпрос е повече от професионална гледна точка. Изучавам счетоводство и се подготвям да помагам на хората с техните данъчни декларации за следващия данъчен сезон през 2017 година, както и да помагам на частни компании с техните счетоводни въпроси през останалата част от годината. Чета редовно статиите ви, защото са много близо до сферата, с която и аз се занимавам. Искам да знам дали би било възможно да разширя познанията си и да помагам на моите бъдещи клиенти с отварянето на пенсионни фондове като 401К и IRA? Как мога да се лицензирам, за да упражнявам тази професия?

Сферата на финансовото планиране и цялата индустрия в момента претърпяват много интересна метаморфоза, която аз наблюдавам с интерес и се опитвам да бъда част от тези промени в позитивен аспект. Искам да кажа, че моята лична цел е да продължавам да помагам на клиентите си и особено тези в българската общност в Америка, защото информацията, която много от нас имат, е определено недостатъчна и недостъпна. Така ни е трудно сами да правим добре информирани решения за финансовите си дела без помощта на човек, който строго да съблюдава процесите на инвестирането и разумното застраховане като част от нашата лична финансова стратегия. Другото, което се опитвам да правя активно, е да обучавам хора като вас, които искат да имат по-подробно знание за парите - как работят те, и да участвам в тяхното професионално развитие.

С удоволствие бих помогнал, но това повече зависи от волята и желанието ви да се развивате. Оттам това ще определи успеха ви като финансов консултант. Отворен съм за възможността да ви помогна със субсидиране на лицензирането ви и да ви обясня стъпка по стъпка как да правите това, което аз правя, и да помагате на бъдещите си клиенти, но това ще изиска търпение и труд. Ако не се страхувате да опитате, можете да ме потърсите лично на координатите ми, които са посочени по-долу.

Ако имате приятели, които са изправени пред същите финансови лабиринти или правят същите грешки, както много от моите клиенти, преди да се запозная с тях, моля, споделете тази статия и това какво вие сте научили от нея с тях. Моята работа е да ви показвам различните начини, по които да се справяте с тези финансовите препятствия във вашия живот, а вашата е да помагате на другите около вас с нещата, които научавате от статии като тази.

Нека ви напомня, че в моя офис се провеждат класове за хора, които искат да научат повече за това как работят парите в Америка и да могат да се лицензират да работят в сферата на финансовото образование. Аз лично обучавам новите кадри в моя бизнес и целта ми е да ги науча как да правят допълнителни доходи като втора кариера или да започнат да градят свой собствен бизнес в тази интересна индустрия. Всяка събота провеждам подробна ориентация на класовете и инвестиционните програми и ако познавате някой, който би искал да научи повече и евентуално да търси ново предизвикателство, можете да ми се обадите и да насрочим интервю лично с мен.

Ако и вие имате въпроси или се интересувате от различните аспекти на финансовата част от живота, можете да си запазите час за консултация на директния ми телефон (224) 522-2413 или на електронната ми поща [email protected]. Въпросите в моите статии са зададени от клиенти, с които съм работил по време на консултации в моя офис.

Не забравяйте, че можете да си запазите час за консултация от понеделник до четвъртък между 9 ч. сутринта и 7 ч. вечерта, а в събота - от 9 до 2 ч. следобед. Тази услуга е възможна само по предварително насрочена среща с мен няколко дни в аванс.