Село Каравелово е едно от тежко засегнатите след наводненията през изминалите дни. Освен жителите, в разчистването помагат и роднини, приятели и доброволци. Стопаните с помощта на доброволци сами отводняваха домовете си. За момента се остраняват отпадъци и дървета, които са паднали от водата, с помощта на тежка техника. Приливната вълна е нанесла огромни щети на инфраструктурата на домовете на хората, във всеки двор има почти 1,5 метра пясък.

Състоянието на къщите е отчайващо. Хората ще започват живота си от нулата, а идва зима, каза очевидец. На една от къщите дори целият първи етаж е затрупан с боклуци. За щастие, централната част на селото е вече почистена, остава непочистена периферната част.

Близо 100

военнослужещи отстраняват щети от наводнението в три населени места в Карловско.Те са от 61-ва Стрямска механизирана бригада. Ръководител на дейностите на военнослужещите е бригаден генерал Деян Дешков. 

Служебният премиер

Всички институции, държавата, доброволците, които участват във възстановяването на щетите от бедствието, ни показват, че силата е в това - да бъдем единни в усилията си да помогнем на всички пострадали граждани", заяви той. Донев обеща, че държавата ще впрегне всички усилия за възстановяване на инфраструктурата и да бъде помогнато на хората. Той каза, че ще бъдат отпуснати средства, ще бъдат осигурени строителни материали за възстановяване на нанесените материални щети по домовете на хората, както и че ще бъдат доставени временни жилища на хората, чиито домове са разрушени.

Причината за бедствието