Ситуацията със зимната обстановка в София е овладяна, екипите работят денонощно. Имаше изключително добър синхрон между Столичен инспекторат, районни кметове, аварийна помощ и пожарната.

Това заяви кметът на столицата Васил Терзиев.

"Основните пътни артерии са почистени, напредва много работата и в кварталите", каза още той. Предстои среща през настоящата седмица, на която да се анализира реакцията и действията на службите през изминалите два дни и да се предприемат адекватни действия при бъдещи извънредни ситуации.

Кметът изрази надежда в четвъртък да се отпуши работата на Столичен общински съвет.

"Разговорите продължават на всички нива, за да се отпушат нещата. Разбирам нетърпението на софиянци да видят всичко работещо, за всички нас е важно работата да върви. До края на седмица ще представим назначените хора, плюс номинациите", каза още Васил Терзиев във връзка с бъдещите си заместници.

"Целта ни е да проведем преговори с всички, които имат желание да говорят за политики, за бюджет и за начина, по който те да бъдат реализирани", допълни Василев. Той уточни, че все още не е имал среща само с ГЕРБ и с общинския съветник от ВМРО Карлос Контрера.