Съболезнователна книга в Британската резиденция в София от днес е поставена в Британската резиденция. Британското посолство на ул. Московска осъмна със свалени знамена в знак на траур след смъртта на кралица Елизабет Втора. 

Всеки, който желае

може да се подпише, да остави съобщение и да поднесе цветя в памет на Нейно Величество. Книгата ще бъде отворена в понеделник до сряда, 14 септември от 10:00 до 16:00. „Една от най-авторитетните и най-изтъкнатите персони на нашата съвременност. Това е голяма загуба за целия свят, не само за Великобритания, но за Европа и за света“. Това заяви по-рано посланикът на Украйна в България Виталий Москаленко, който поднесе цветя и съболезнования за кончината на кралица Елизабет Втора. 

Сред дошлите

да изкажат своите съболезнования имаше също и духовни лица. „Кралица Елизабет Втора винаги ще бъде запомнена с добро заради нейния живот“, смята йеродякон Поликарп. „Надяваме се  престолонаследникът да бъде като нея, да бъде за пример на обществото на Англия, на цяла Великобритания и на света. Да бъде смел и искрен като нея“, допълни още той.Държавният глава Румен Радев също посети резиденцията, за да изрази своите съболезнования.„С нейната кончина Великобритания и светът губят забележителен държавник, белязал с живота и делата си цяла епоха“, заяви Радев по-рано през деня. Държавният глава отбелязва, че кралица Елизабет II се нарежда сред великите личности в историята, които са имали възможността да ръководят с мъдрост и силен държавнически усет своя народ в сложни времена от историческото развитие на човечеството.