Часове след като бяха пуснати в продажба билетите за концерта на Слави Трифонов и „Ку-ку бенд" в Лондон, местата свършиха. Само в рамките на 24 февруари, когато бяха пуснати в продажба, бяха останали билети единствено за правостоящи, които са от най-евтината категория - по 35 паунда. Концертът ще е на 23 април в престижната лондонска зала „Трокси", която побира до 2,600 души. Единственият друг българин, който се осмели да пее там и да я напълни, бе Лили Иванова. Тя изнесе концерт там през миналата година.

Слави отдавна анонсираше този концерт. В средата на февруари той пусна кадри от среща в Кеймбридж, провела се на 6 февруари, между част от екипа му и млади българи - студенти и наскоро завършили във Великобритания. По време на дискусията Трифонов се включи по телефона. „Съжалявам, че не съм заедно с вас, но може да направим отново среща и да се видим - в България, в Кеймбридж, в Лондон или където и да е. Ние скоро ще имаме концерт в Лондон. Правим всичко възможно да го организираме в момента. Когато сме готови, ще се разберем и ще се видим", каза водещият на българските студенти от телефона на един от главните му сценаристи Тошко Йорданов, който го бе включил на високоговорител.

Със същите темпове върви и другият голям проект на Слави - организирането на национален референдум за промяна на политическата система на страната. На 2 март в Главна дирекция ГРАО беше внесен електронният вариант на подписката за референдума. „Понеже това допитване е на всички български граждани, аз се чувствам задължен да ви информирам за всички законови стъпки, които предстоят", каза Слави Трифонов. Той уточни, че от внесените 673,481 подписа след извършената проверка в Народното събрание за съответствие в подписката и електронния носител са установени 672,488 действителни подписа. Главна дирекция „Гражданска регистрация и административно обслужване" (ГРАО) трябва да извърши служебна проверка не по-късно от 45 дни, считано от 2 март.

Слави и екипът му предлагат българите да гласуват за смяна на избирателната система с мажоритарна; намаляване на броя на депутатите от 240 на 120; мандатност на народните представители - до 2 мандата; въвеждане на задължително гласуване; въвеждане на електронно гласуване; драстично намаляване на държавната субсидия за партиите; пряк избор от народа на съдии, прокурори и началници на полицейски управления.