След 23 години като водещ на CNN International (каналът, който се излъчва в Европа) Ралица Василева няма да бъде част от екипа на световния новинарски лидер. Последният работен ден на говорителката беше в неделя. Каналът реши да не поднови договорът на Василева, което е равносилно на уволнение. Спортният кореспондент и водещ Дон Ридъл публикува в своя туитър снима с Ралица, под която написа: „Сбогувам се с една истинска легенда на CNN. Късмет, Ралица! Много ще ни липсваш!"

Последно нашата сънародничка водеше уикенд изданието на International Desk като през последните години не успя да се утвърди сред водещите имена на канала. В CNN тече и преструктурирането през последния месец и масовите съкращения на хора и разходи. Медийната група освободи 10 процента от всички свои служители по целия свят, включително и в централата си в Атланта.

Ралица започва работа в CNN International през 1992 г. Отразява множество важни международни събития и новини, между които спасяването на чилийските миньори, студентските протести в Иран и офанзивата на Израел в ивицата Газа.

Дългата кариера на Василева в CNN започва с отразяването на конфликтите в бивша Югославия, Близкия изток, както и прехода в Русия към демокрация и мирното споразумение в Северна Ирландия.

Ралица Василева води за CNN отразяването на кризата с оръжейните инспекции на ООН в Ирак, атентатите от 11 септември в САЩ, войната срещу тероризма и военната офанзива в Афганистан.

Тя интервюира много видни световни лидери като бившите държавни секретари на САЩ Хенри Кисинджър и Мадлин Олбрайт, бившия президент на Пакистан Первез Мушараф, бившия съветски лидер Михаил Горбачов, премиера на Израел Бенямин Нетаняху, главния палестински преговарящ Саеб Еракат, бившия президент на Нигерия Олусегун Обасаньо, бившия президент на България Петър Стоянов и бизнес предприемачите Тед Търнър и Ричард Брансън.

Ралица Василева започва своята кариера в CNN като водещ на предаването "CNN World Report".

Преди да се присъедини към CNN, тя е водещ и репортер в Българската национална телевизия. Първите си важни стъпки в журналистиката прави, като отразява падането на комунизма в България.

Интересът на Ралица Василева към журналистиката започва, след като през 1987 г. се присъединява към английската редакция на Българското национално радио като преводач от английски език и диктор, а по-късно става и репортер.

Родена е в София. Учи в английски езикови училища в София и Делхи, Индия където баща й е дипломат по времето на комунистическия режим. Има магистърска степен по английски език и литература от Софийския университет и магистърска степен по политически науки от Държавния университет на щата Джорджия в Атланта.